Sintetizatorul – De ce este special acest instrument și ce trebuie să știi pentru a-l alege pe cel potrivit

Sintetizatorul – De ce este special acest instrument și ce trebuie să știi pentru a-l alege pe cel potrivit

Sintetizatorul este unul dintre cele mai simple instrumente muzicale, pe care ți le poți imagina. Cele clasice arată ca niște mici piane electronice, așa că, dacă poți cânta la unul, le vei stăpâni pe toate celelalte din orchestră.

Sintetizatoarele au schimbat radical muzica de când au început să fie folosite la scară largă, la începutul anilor ’70. Cum funcționează aceste gadgeturi uimitoare și cum îl alegi pe cel potrivit, afli de la Mcmusic.ro în continuarea articolului.

Cuprins

1. Ce este un sintetizator

2. Ce rol are sintetizatorul în muzica modernă

3. Cum alegi cel mai potrivit sintetizator de muzică

1. Ce este un sintetizator

Sintetizatorul este un instrument muzical cu clape și multe funcții încorporate, care poate genera sau copia aproape orice fel de sunet. El le poate imita pe cele tradiționale, cum ar fi vioara sau pianul, dar poate crea și unele noi, interesante, cum ar fi cele ale pașilor pe suprafața planetei Marte sau zgomotul vaselor sanguine.

Când folosești un sintetizator de muzică, creezi un produs nou, printr-o reinterpretare a compozițiilor existente. Așadar, te poți gândi la acest instrument muzical ca la un gadget electronic, care dezvoltă sunete cunoscute.

Există două tipuri de sintetizatoare: analog și sample. Cele din prima categorie sunt rare în ziua de astăzi, așa că majoritatea instrumentelor moderne funcționează cu sinteză de tip sample, pe bază de eșantion, deci redau sunetele înregistrate în prealabil. Acestea oferă o varietate în acest sens, cele de pian, orgă, corzi și trompetă fiind cele mai populare.

2. Ce rol are sintetizatorul în muzica modernă

În prezent, sintetizatoarele domină piața. Acestea sunt adesea găsite pe scenă, la concertele importante deoarece pot produce sunete care, înainte, erau specifice doar instrumentelor clasice.

În cazul genurilor muzicale, precum house, club, EDM, hip hop, trance și a celor tradiționale, ca rockul, R&B-ul și muzica country, sunt folosite sintetizatoarele. Chiar și artiștii clasici și cei de jazz au intrat în acest “joc”, deși ei preferă, de obicei, instrumentele acustice.

3. Cum alegi cel mai potrivit sintetizator de muzică

Există atât de multe modele de sintetizatoare, încât îți va fi dificil să-l alegi pe cel potrivit nevoilor tale, mai ales dacă nu ai experiență. Optezi pentru varianta cu mai multe tipuri de sunet sau pentru cea cu mai puține funcții, dar cu o calitate mai bună a ecoului? Aceasta este doar una dintre numeroasele întrebări, pe care trebuie să ți le pui, dacă dorești să iei cea mai bună decizie posibilă. Iată ce anume trebuie să iei în calcul când nu știi ce să alegi.

  • Calitatea sunetului

Nu este un secret faptul ca unele sintetizatoare sună mai bine și nu ar trebui sa te surprindă nici că este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare când vrei să faci o alegere în acest sens.

Află că majoritatea cu 88 și 61 de taste fac parte din categoria premium, în ceea ce privește sunetul. Cele pentru începători nu oferă o calitate la fel de bună, dar chiar și această problemă este din ce în ce mai rar întâlnită. Pentru a fi sigur de ceea ce cumperi, folosește-te de platforme, precum YouTube, care-ți permit să verifici cum sună instrumentele fără să le ai în față.

  • Rezistența

Calitatea și durabilitatea unui sintetizator de muzică sunt caracteristici foarte importante. Este posibil să nu pară așa la început, dar acesta este adevărul. Prețurile sunt ridicate și ai nevoie ca instrumentul să fie unul rezistent, astfel încât să te poți bucura mult timp de el. Există produse care sunt predispuse la zgârieturi, altele care au probleme cu butoanele sau cu soft-ul, așa că fii cu băgare de seamă!

  • Estetica

Mai puțin importante, dar totuși de impact, sunt stilul, designul și estetica generală a sintetizatorului. S-ar putea să nu-ți pese de ele în cazul în care calitatea sunetului și celelalte caracteristici te satisfac, dar tot nu ar trebui sa le omiți. 

Una dintre cele mai obositoare sarcini, dacă vrei să înveți să cânți la un astfel de instrument, este alegerea lui. Procesul poate fi lung și riguros, dar satisfacțiile vor fi pe măsură. Ține cont de cele de mai sus și nu ezita să ceri sfatul specialiștilor, pentru a-ți achiziționa cel mai potrivit sintetizator.

Sursa foto: Shutterstock.com

admin

Leave a Reply