Muzica de birou – Instrument motivațional, care te ajută să rămâi în formă la job

Muzica de birou – Instrument motivațional, care te ajută să rămâi în formă la job

Muzica este o modalitate foarte simplă prin care oamenii își pot manifesta trăirile, așa că nu e de mirare că cei mai mulți angajați, din orice domeniu de activitate, vor să asculte melodii frumoase la birou, explicând angajatorului că este un mod excelent de a-și menține concentrarea pe parcursul celor 8 ore de muncă. Specialiștii sunt de părere că o melodie preferată poate să revigoreze corpul uman, să-i ofere un impuls persoanei în cauză pentru a finaliza proiectul pe care îl are de făcut, îmbunătățindu-se atât de simplu productivitatea muncii. Dacă ai trecut vreodată printr-o situație în care nu te-ai putut concentra și nu ai găsit nimic care să te motiveze, află că ai putea să obții rezultate foarte bune cu ajutorul muzicii ambientale, de relaxare. 

În articolul de mai jos vei descoperi de ce șefii moderni încurajează angajații să asculte muzică de lucru la birou, dar și care sunt genurile muzicale indicate atunci când ești la serviciu. 

Cuprins:

1. Motive pentru care trebuie să asculți muzică ambientală de birou

2. Genuri de muzică de ascultat la birou

1. Motive pentru care trebuie să asculți muzică ambientală de birou

Mulți oameni abia așteaptă să vină acasă de la serviciu și să asculte muzica preferată, pentru că simt că se relaxează brusc și că uită de orice problemă sau necaz. Ce-ar fi dacă ai face acest lucru și la serviciu, dacă ai reuși să anulezi brusc gălăgia făcută de colegii ce vorbesc o mulțime de lucruri despre ce se întâmplă la ei acasă sau despre problemele personale? 

Unii șefi sunt de părere că muzica trebuie ascultată oriunde, dar nu la job, motivând că scade puterea de concentrare și că personalul nu mai are chef de muncă, gândindu-se mai degrabă la ce are de făcut după terminarea programului. În urma efectuării mai multor studii în acest sens, s-a demonstrat faptul că angajații ar trebui să asculte muzică ambientală la serviciu, iar motivele sunt:

  • sunetul muzicii din fundal contribuie la eficientizarea muncii la birou;
  • are un impact puternic asupra creierului, mărind puterea de memorare;
  • melodiile pot funcționa ca un ”zgomot alb”, anulând gălăgia ambientală existentă, care ar putea distrage atenția într-un fel sau altul;
  • sunetul muzicii reușește să sporească perfect concentrarea și productivitatea angajatului, îndemnându-l să lucreze eficient și responsabil;
  • melodiile preferate alungă stresul și permit angajaților să vină cu idei inovatoare, încetinesc ritmul cardiac și moderează pulsul.

Foarte interesant este faptul că ascultarea unei melodii activează în creier zona pe care o stimulează savurarea unei prăjituri delicioase sau privirea unui lucru apetisant. 

2. Genuri de muzică de ascultat la birou

Angajatorii ar trebui să permită angajaților să asculte la căști melodiile preferate, să asigure în birou o muzică ambientală, fără versuri, pentru întregul spațiu, pentru că vor avea doar de câștigat din punct de vedere financiar, dar și pentru că vor dobândi un personal relaxat, dornic de muncă și extrem de productiv.

Totuși, la serviciu trebuie ascultat un anumit gen de muzică pentru a eficientiza productivitatea în muncă. Pentru a obține rezultate excelente, persoana în cauză trebuie să seteze volumul căștilor la 70 dB, altfel atenția i-ar fi distrasă, să aleagă o melodie ambientală – una instrumentală, fără versuri, care va fi de real ajutor pentru a finaliza cu succes task-urile sau deadline-urile. 

  • O muzică antrenantă este ideală pentru cei care vor să fie creativi la birou, să simtă motivație și încredere în forțele proprii. Înainte de ședințe, unii angajați ascultă melodii cu bass puternic, motivând că sunt un boost senzațional. Un exemplu în acest sens este ”We will rock you”, melodie ce aparține legendarei formații Queen;
  • Muzica ambientală menține concentrarea și ajută prin liniile repetitive și prin faptul că nu are versuri. Cine vrea să asculte astfel de melodii la birou ar putea să încerce compozițiile lui Vangelis;
  • Muzica clasică se spune că este adecvată pentru angajații care lucrează într-un mediu stresant. Ea încetinește bătăile inimii și chiar micșorează presiunea arterială;
  • Muzica pop are și ea efecte interesante: îmbunătățește ritmul de lucru și sporește atenția la detalii. Persoanele care o preferă sunt de părere că le-a ajutat foarte mult să evite erorile și să-și îndeplinească rapid task-urile. 

În concluzie, orice persoană care are nevoie să se simtă bine la birou și să se concentreze perfect de-a lungul orelor petrecute aici ar trebui să ia în considerare această metodă utilă de a rămâne într-o formă optimă, muzica devenind practic instrumentul motivațional care reușește să facă minuni, acolo unde alte soluții dau greș. 

Surse foto:

shutterstock.com

admin

Leave a Reply