Cele mai bune tobe

Cele mai bune tobe

Îți dorești să studiezi un instrument ritmic pentru o carieră muzicală sau, pur și simplu, din pasiune? Ești în căutarea celui mai bun set de tobe la care să repeți melodiile preferate sau să compui noi creații artistice?

În articolul de mai jos, vei descoperi care sunt cele mai bune seturi de tobe electrice și acustice, cum faci cea mai potrivită alegere pentru proiectele tale, care sunt mărcile recomandate de Mcmusic.ro și, de asemenea, cum să întreții corect acest instrument complex, alături de cele mai frecvente răspunsuri și întrebări despre el.

Cuprins

1. Cele mai bune tobe – Clasificare TOP 3

1.1. Cele mai bune tobe acustice

1.2. Cele mai bune tobe electronice

2. Cum alegi cele mai bune tobe

3. Marca recomandată de Mcmusic.ro

4. Cum se întreține corect un set de tobe

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre tobe

1. Cele mai bune tobe – Clasificare TOP 3

Tobele sunt un instrument esențial pentru multe stiluri muzicale și pot reprezenta o pasiune cu numeroase beneficii. Mai jos vei descoperi cele mai bune seturi, alături de caracteristicile lor.


ProdusSet tobe Gretsch Catalina Club Fusion J404 SWGSet tobe TAMA VP44-ABR Silverstar Tobe electronice Yamaha DTX-522K
CaracteristiciToba mare: 20″ x 14″Toba mica: 14″ x 5.5″Tom: 12″ x 8″ Cazan: 14″ x 14″Margini tăiate la unghi de 30°, în stil clasicFețe: Remo cu logo GretschFinish: Satin Walnut GlazeMaterial: MahonToba mare: 24″ x 16″Tomuri: 12″ x 8″ Cazane: 14″ x 12″/16″ x 14″Material: MesteacănFinish: LăcuitSerie: SilverstarSetul conține: 1 modul DTX5021 pad de premier 2 pad de tom 1 pad de floor tom 1 pad toba mare 1 pad de fus (hi-hat) 1 controller de fus (pedală) 1 pad cinel crash 1 pad cinel ride 1 sistem de rack 
PROIdeal pentru studiu, dar și pentru evenimenteFabricate din lemn de mahon care produce sunete caldeFabricate din lemn de mesteacănIdeale pentru studio, dar și pentru evenimenteOferă 691 sunete de tobeFuncții de învățareMelodii de acompaniamentÎnregistrare MIDIMetronomIeșiri de linie și căști cu mufe jackPort USBComponența unui set clasic de tobe
ContraNu include cinele și hardwareNu include cinele și stativeNu include scaun de tobe, bete și pedală

VEZI PRODUSEVezi AICI PrețVEZI PRODUSE

1.1. Cele mai bune tobe acustice

Tobele acustice prezintă numeroase avantaje, deși sunt ceva mai dificil de depozitat și întreținut. Redau un sunet de excepție, până la cele mai mici detalii și sunt ideale atât pentru studiu, cât și pentru evenimentele live.

Set tobe Gretsch Catalina Club Fusion J404 SWG

VEZI PRODUSE

Cu un design retro și elegant oferit de finish-ul Satin Walnut Glaze, tobele Catalina, produse de una dintre cele mai bun mărci din industrie, au un sistem de prindere a tomurilor cu suspensie Mini-GTS. Sunt realizate din mahon în 7 straturi, iar tu poți alege configurația pe care ți-o dorești. Setul include tobă mare, mică, un tom și un cazan. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Ideal pentru studiu, dar și pentru evenimenteFabricate din lemn de mahon care produce sunete calde Design deosebitFiabilitatePotrivite pentru începători și avansațiRaport calitate preț bunNu include cinele și hardware

Set tobe TAMA VP44-ABR Silverstar 

Vezi AICI Preț

Tobele Tama Silverstar îți oferă fiabilitate și sunet de calitate pe care le regăsești doar la produse cu prețuri ridicate. Setul este realizat din lemn de mesteacăn, un material popular în realizarea tobelor, care amplifică sunetul cu succes. Este compus din patru piese: tobă mare, tomuri și cazane. Are un finish lăcuit, ceea ce îi oferă un aspect special, spectaculos pe scenă.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Ideal pentru înregistrări, dar și pentru evenimenteFabricate din lemn de mesteacăn Design deosebitFiabilitatePotrivite pentru intermediari și avansațiRaport calitate preț bunNu include cinele și stativeNu include premier

Sonor AQ2 Martini Set

VEZI PRODUSE

Setul Sonor AQ2 Martini este alcătuit din 4 piese centrale: toba mare, tomul, tomul de podea și premierul. Corpurile tobelor sunt realizate din 7 straturi de lemn de arțar, iar premierul are shell din metal. Culoarea electrizantă creează un efect deosebit pe scenă, însă poți alege și alte finisaje, precum Aqua Silver Burst, Brown fade sau White Pearl.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Fabricate din lemn de arțarDimensiuni reduse față de alte seturiDesign specialConține tom holder și braț de cinelDisponibile în mai multe finisajeNu include cinele, stative și pedală de tobă mare

1.2. Cele mai bune tobe electronice

Tobele digitale sunt o alegere potrivită pentru cei care nu dispun de un spațiu amplu de repetiții sau de posibilitatea de a face mult zgomot.

Tobe electronice Yamaha DTX-522K

VEZI PRODUSE

Tobele Yamaha DTX-522K sunt compuse din elemente digitale care imită structura unui set clasic: modulul DTX502, un pad de premier cu trei zone active, dotat cu față Textured Cellular Silicone (TCS), trei pad-uri de tom, un pad de tobă mare, un pad de ride, un pad de cinel crash, un pad de fus, o pedală de control fus și sistem de rack. Este echipat cu numeroase funcții suplimentare, care sprijină orice instrumentist dornic să evolueze.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Oferă 691 sunete de tobeFuncții de învățareMelodii de acompaniamentÎnregistrare MIDIMetronomIeșiri de linie și căști cu mufe jackPort USBComponența unui set clasic de tobeNu include scaun de tobe, bețe și pedală

Roland TD-1DMK V-Drum Set

VEZI PRODUSE

Setul de tobe Roland TD-1DMK V-Drum Set este alcătuit dintr-un pad de premier, trei pad-uri de tomuri, un pad de crash și unul de ride cu funcție de oprire, un pad de fus, unul de tobă mare și un pad pedală pentru fus. Deține numeroase funcții suplimentare care te vor asista în timpul studiului. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Oferă 15 preseturi de kit15 piese de studiu10 funcții de coachingUSB pentru conexiuni MIDIMetronomPedale optimizate pentru reducerea volumuiNu include scaun de tobe și bețe

Kit tobe electronice Alesis Command

VEZI PRODUSE

Setul Alesis Command este unul mai complex și are în componența sa un pad de premier, trei pad-uri de tom, un pad de tobă mare, un pad de fus, un pad de crash, un pad de ride, o pedală de control pentru fus, o pedală pentru toba mare și sistem rack. Are numeroase funcții suplimentare și poate reda până la 600 de sunete. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Oferă 600 de sunete50 preseturi 20 de kit-uri de utilizatoriPoți importa sample-uri via USBIntrări adiționalePort USB pentru conexiune MIDIRaport calitate preț bunNu include scaun de tobe și bețe

2. Cum alegi cele mai bune tobe

Alegerea adecvată a unui instrument complex cum sunt tobele poate fi o reală provocare, mai ales pentru cei aflați la început de drum. În continuare, vei afla care sunt cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere atunci când faci această achiziție.

Tipul de tobe: electrice sau acustice

Dacă nu ai o experiență bogată în domeniu, atunci va trebui să începi prin a decide ce fel de tobe sunt cele mai potrivite pentru tine. Ambele variante au avantaje și dezavantaje, așa că gândește-te care sunt prioritățile tale.

Tobele acustice au beneficiul de a reda o plajă variată de sunete și îți permit să deții controlul asupra intensității tonurilor, în funcție de puterea cu care lovești suprafețele cu bețele de percuție. Se aud suficient de tare astfel încât să nu necesite amplificator la evenimente de o amploare redusă, și sunt ideale pentru a fi folosite de începători.

Tobele digitale îți oferă avantajul de a putea repeta fără să faci zgomot puternic, prin intermediul căștilor. În plus, te bucuri de funcțiile suplimentare cu care sunt dotate, precum metronom, melodii de acompaniament, exerciții de studiu, dar și opțiunea de a înregistra. Pe de altă parte, acest gen de instrument nu redă sunetele cu aceeași fidelitate ca cele acustice, necesită amplificator, pot suferi defecțiuni, iar reparațiile sunt costisitoare.

Componentele setului

Un set complet de tobe ar trebui să conțină următoarele elemente: 

  • toba bass (denumită și toba mare) – este voluminoasă, generează sunete puternice și grave, cu rol esențial în menținerea ritmului melodic;
  • toba mică (snare drum sau premier) – datorită unui rând de arcuri de metal, poate produce sunete înalte, care sună plin și colorat;
  • tomurile – au dimensiuni variate, produc un sunet gros și sec;
  • tomul de podea (cazanul) – are o dimensiune semnificativ mai mare decât cele suspendate și produce un sunet adânc;
  • cinelele – există o varietate de astfel de componente și fiecare produce sunete cu o personalitate diferită: hi-hat sau fus, ce scot sunete înalte și scurte, crash, folosite pentru sunete explozive, zgomotoase, ride, pentru sunete prelungi și tremurătoare, splash și altele.

Accesoriile

Pe lângă componentele principale, vei mai avea nevoie de o serie de obiecte cu ajutorul cărora să folosești acest instrument. Cele mai importante sunt scaunul, bețele, chei pentru acordaj, pedalele, precum și elementele care susțin tobele: stativele. De asemenea, dacă le folosești vreme îndelungată, vei avea nevoie de kit de curățare și de husă. 

Materialele de fabricare

La achiziționarea unui set de tobe acustice, acest factor necesită atenție sporită. Majoritatea produselor sunt fabricate din lemn. Arțarul este cel mai des întâlnit, deoarece poate produce sunete calde, echilibrate. Mesteacănul este utilizat pentru tobe dure, ideale pentru înregistrări, cu o înaltă claritate a sunetului. Mahonul redă o tonalitate joase, adecvată pentru notele grave și calde, specifice muzicii retro. Falkata este folosită pentru fabricarea tobelor la prețuri accesibile de o calitate satisfăcătoare. 

Brandul

La fel ca în cazul oricărui alt produs achiziționat, trebuie să ții cont de marca pe care o alegi, În topul producătorilor se află mărci precum Tama, FatCat, Freedom.

Nivelul de experiență

Nu în ultimul rând, va trebui să alegi un set de tobe în concordanță cu experiența pe care o deții în folosirea acestui instrument. Dacă ești începător, atunci vei dori să optezi pentru un set complet, eventual unul destinat special celor care abia încep să studieze. Astfel, te vei asigura că deții toate componentele necesare și că acestea sunt de calitate. Toboșarii cu experiență intermediară au deja cunoștințele necesare pentru a putea alege detaliile de care au nevoie ca să redea sunetele dorite, așa că pot încerca să cânte cu diverse componente. Muzicienii profesioniști știu deja până la cel mai mic amănunt care sunt nevoile lor în materie de tobe și accesorii, însă nu trebuie să înceteze să experimenteze și să încerce instrumente noi.

3. Marca recomandată de Mcmusic.ro

Pentru a lua decizia potrivită, citește în continuare despre cele mai bune mărci de tobe.

  • Marca Tama

Brandul Tama Drums se află sub egida companiei producătoare de instrumente muzicale Hoshino Gakki. Gama oferită de această marcă include unele dintre cele mai calitative și, uneori, costisitoare seturi de tobe de pe piață. Fondată acum mai bine de 45 de ani, compania vinde instrumente pentru muzicieni în toată lumea, deținând sedii în mai multe țări și pe mai multe continente.

Artiști de renume de pe scena internațională au folosit de-a lungul anilor baterii Tama, precum toboșarii trupelor System of a Down, Slayer, Black Sabbath, Duran Duran, Metallica, Nightwish, Ozzy Osbourne, Rammstein, Iron Maiden, MUSE, Foo Fighters și altele.

4. Cum se întreține corect un set de tobe

Pentru a menține un set de tobe într-o stare bună, ai nevoie de un loc special unde să le păstrezi. Fie că ai o sală de repetiții, fie că deții mai mult spațiu în apartament sau în casă, instrumentele trebuie să fie ferite de soare, deoarece acesta poate afecta suprafețele și materialele din care sunt fabricate. Va trebui să le protejezi de umezeală, așa că alege un spațiu uscat. Pentru ca tobele să redea sunetele cu înaltă fidelitate, este nevoie să verifici starea pieselor în mod regulat și să le cureți cu substanțe speciale.

Tobele sunt instrument complex, dar care îți oferă o satisfacție nemărginită, dacă ești iubitor de muzică. Te ajută să îți dezvolți nu doar capacitățile de a cânta, ci și coordonarea, gândirea rapidă, atenția distributivă și memoria. Alege setul potrivit pentru tine și bucură-te de această pasiune. 

Sursa foto: Unsplash.com

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre tobe

Care sunt cele mai bune tobe acustice?

În comerț ai la dispoziție o mulțime de seturi de înaltă calitate, la prețuri corecte, însă pentru a alege cele mai bune tobe acustice trebuie să ții cont de marcă, de componentele și caracteristicile acestora, precum și de nivelul tău de experiență ca muzician.

Care sunt cele mai bune tobe electronice?

Un set de tobe bun trebuie ales în funcție de componența acestuia, de renumele producătorului, dar și de funcțiile speciale pe care trebuie să le dețină un produs de calitate: metronom, recorder, exerciții pentru studiu și melodii de acompaniament.

Cum alegi cel mai bun set de tobe?

Pentru a alege cel mai bun set, trebuie să decizi dacă ai nevoie de un set acustic sau electronic, să analizezi componentele setului și accesoriile acestuia, materialele de producție, precum și marca acestuia. Nu uita să iei în calcul nivelul de experiență pe care îl deții.

Care sunt cele mai bune mărci producătoare de tobe?

În topul celor mai renumiți producători de tobe se află DW Drums, Ludwig, Gretsch, Tama, Sonor și Yamaha.

Care sunt cele mai bune tobe pentru începători?

Cele mai bune tobe pentru studiu sunt cele acustice, deoarece redau cu fidelitate o plajă largă de sunete, însă dacă ești obligat de context să alegi un instrument care să nu deranjeze prin zgomot, atunci orientează-te către un set digital.

admin

1 comment so far

Florența Posted on13:56 - 24 septembrie 2021

Interesante infoermații despre tobe. Puteți recomanda și husele cele mai bune?

Leave a Reply