Instrumente muzicale rare: Descoperă câteva instrumente de care probabil nu ai mai auzit până acum

Instrumente muzicale rare: Descoperă câteva instrumente de care probabil nu ai mai auzit până acum

Majoritatea muzicienilor de azi tind să opteze pentru instrumente precum chitara, vioara sau pianul. Cu toate acestea, pe lângă aceste instrumente obișnuite, există câteva instrumente rare și ciudate despre care probabil nu au auzit niciodată mulți muzicieni, darămite să știe cum sună. Aceste instrumente muzicale rare creează sunete frumoase și melodioase. Dacă îți dorești să descoperi mai multe despre acest gen de instrumente, citește în continuare acest articol.

1.      Instrumente muzicale rare – află care te-ar atrage pe tine

Probabil că știi deja care sunt instrumentele cele mai populare, însă te-ai gândit vreodată care sunt cele mai rare? Acestea fac parte până la urmă din istoria muzicii și chiar dacă sunt mai puțin cunoscute, sunetele pe care ele le produc sunt uimitoare.

Balalaika

Balalaika este un instrument muzical cu coarde din Rusia având o formă triunghiulară caracteristică. Instrumentul are trei corzi și se poate cânta la acesta folosind degetele sau cu un plectru de piele. Instrumentul muzical are extensii pentru picioare, astfel devenind mai confortabil momentul în care cânți la acesta. Balalaika este un instrument muzical rar care s-ar putea încadra la categoria chitară/bass, dar totuși, este atât de diferită. Există mai multe tipuri de balalaika, precum prima balalaika, bas balalaika, contrabass balalaika și secunda balalaika.

Cajon

Cajon a apărut inițial în Peru ca invenție a sclavilor africani. Acest instrument este o cutie hexagonală (cu șase fețe) din lemn, cu o gaură pe o parte, în timp ce celelalte fețe sunt proiectate folosind placaj subțire. Pentru a cânta la acest instrument trebuie să te așezi pe el și să lovești fie părțile din față, fie cele din spate cu palmele, degetele sau alte obiecte care pot scoate un sunet plăcut. Instrumentul este utilizat în mod obișnuit în muzica africană și sud-americană. Cu toate acestea, din trecutul recent, instrumentul câștigă popularitate în jazz și în muzica flamenco contemporană.

Drâmba

Cunoscută și sub numele de GewGew în Europa, harpa maxilarului este un instrument mic din metal sau bambus. Instrumentul are o lamă flexibilă care se află în interiorul cadrului instrumentului și creează vibrațiile auzite atunci când cânți la instrument. Drâmba se utilizează cu ajutorul gurii și smulgând lama dispozitivului pentru a produce sunet. Tonul sunetului produs de acest instrument poate fi variat prin mișcarea limbii și a buzelor în timp ce instrumentul vibrează.

2.      Instrumente rare – cel mai rar și neobișnuit instrument de pe glob

Pe lângă nenumăratele instrumente neobișnuite și rare, există unul care este cel mai puțin întâlnit pe glob și se află pe locul unu atunci când vine vorba despre raritate. Hidraulofonul este unul dintre cele mai rare instrumente muzicale din lume. Acest instrument este un dispozitiv senzorial care este conceput în primul rând pentru muzicieni cu vedere slabă. Acest instrument acustic tonal este utilizat prin contactul direct cu apa sau alte fluide. În acest instrument, sunetul este generat și afectat hidraulic. A devenit rapid popular în Asia, precum și în alte părți ale lumii. Cel mai bun lucru la acest instrument este că produce sunete care se potrivesc bine cu majoritatea genurilor muzicale.

Există o colecție nesfârșită de instrumente muzicale rare, ciudate și fascinante, din diferite părți ale lumii. Aceste instrumente, folosite în mod artistic și profesional, pot produce sunete și melodii magice care pot duce muzica la un alt nivel. Dacă ești pasionat e muzică, atunci cu siguranță vei mai căuta și alte instrumente muzicale rare interesante, însă nu uita că și folosind instrumentele clasice poți produce sunete incredibile pentru urechea oamenilor. Orice lucru frumos se naște din pasiune, așa că tot ce trebuie să faci este să te dedici lucrului care îți place cel mai mult.

Sursa foto: pexels.com

admin

Leave a Reply