Lecții de tobe – pentru cine este potrivit acest instrument și ce beneficii îți aduce?

Lecții de tobe – pentru cine este potrivit acest instrument și ce beneficii îți aduce?

    Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a reprezentat unul dintre marile interese ale omenirii, aceasta reușind să stârnească emoții puternice prin alinierea perfectă și unică a notelor muzicale. Acum, mai mult ca niciodată, muzica continuă să fie o parte importantă din viața fiecărui om, fiind prezentă pretutindeni, de la radio și televizor, până pe stradă și în mediul online. Aceasta are capacitatea de a te relaxa, dar și de a reuși să trezească în interioul tău sentimente de care nici măcar nu erai conștient. De asemenea, nicio petrecere nu este completă fără playlist-ul perfect, iar dansul rămâne doar o amintire fără acordurile necesare. 

    Printre cele mai iubite și indispensabile instrumente muzicale se numără și tobele, fără ele o melodie nereușind să fie completă. Dacă și tu ești interesat să înveți mai multe despre acest instrument de percuție, care îți va testa, cu siguranță, simțul ritmului și care sunt primii pași pe care trebuie să îi faci ca începător, atunci citește în continuare acest articol!

1. Pentru cine sunt potrivite lecțiile de tobe?

    Printre cele mai iubite și apreciate instrumente muzicale de către cei care au înclinații artistice și își doresc să învețe să cânte se numără pianul, chitara, tobele sau vioara, fiecare instrument răspunzând altor nevoi, preferințe personale sau dorințe.

    Din familia instrumentelor de percuție se evidențiază tobele, care sunt perfecte pentru persoanele energice, dinamice, artistice, dornice să se distreze și care nu spun niciodată „nu” unei noi provocări. Acestea sunt apreciate și iubite de cei care au un simț al ritmului puternic și o ureche muzicală bine dezvoltată. De asemenea, persoanele cu o motivație de neclintit, pasionate de muzică și răbdătoare sunt perfecte pentru a își începe drumul ca adevărați toboșari de succes, întrucât, pentru a excela, este necesar să îți dorești întotdeauna să te autodepășești, să înveți lucruri noi și să nu te dai bătut atunci când pare că nimic nu merge conform planului inițial.

2. Care sunt avantajele lecțiilor de tobe și cum te ajută acestea atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic?

    Muzica are, în general, o multitudine de efecte pozitive asupra organismului uman, iar lecțiile de tobe reprezintă una dintre cele mai bune alegeri dacă îți dorești să ai grijă de starea ta emoțională, dar totodată și fizică. Printre beneficiile lecțiilor de tobe se numără următoarele:

  • Reducerea stresului

Atunci când te afli în spatele unui set de tobe și bați ritmul melodiilor preferate, reușești să uiți de toate problemele și să reduci din stresul cotidian acumulat de-a lungul unei zile aglomerate. Cântatul la tobe stimulează producția de endorfine, numite și „hormoni ai fericirii”.

  • Dezvoltarea inteligenței

Studiile arată că această activitate contribuie la dezvoltarea inteligenței și la obținerea unui IQ mai ridicat, întrucât, este necesar să îți coordonezi toate cele 4 membre. Cântatul la tobe este un antrenament grozav care reușește să îți acceseze întregul creier, existând o probabilitate mare ca cei care aleg acest instrument să aibă o logică mult mai dezvoltată decât persoanele care nu studiază muzică.

  • Îmbunătățirea încrederii în sine

Tobele pot părea adesea un instrument cu adevărat provocator și dificil, însă, exact acest aspect va contribui la îmbunătățirea încrederii în sine și în propriile forțe! În momentul în care vei vedea că ai reușit să cânți perfect o melodie grea, îți vei da seama că nimic nu este imposibil atât timp cât muncești din greu!

  • Păstrarea unei forme fizice de invidiat

Deși mulți oameni nu s-ar gândi la acest aspect înainte să se apuce de studierea unui instrument muzical, este important de știut că tobele te ajută și la menținerea unei forme fizice de invidiat și a unui organism sănătos. O sesiune de cântat te va face să transpiri și să arzi o mulțime de calorii, toate aceste lucruri în timp ce te distrezi, fiind un câștig de ambele părți.

3. Lecții de tobe pentru începători – ce trebuie să știi dacă te afli la început de drum?

    Dacă te afli la început de drum și nu știi exact ce presupune a fi un toboșar, este esențial să iei lucrurile pe rând și să te informezi cât mai mult posibil, din surse sigure și credibile. Gândește-te dacă vrei să urmezi cursuri cu un profesor de muzică sau dacă îți dorești să fii autodidact. Dacă îți plac provocările, atunci varianta din urmă este cea perfectă pentru tine! Poți face acest lucru cu ajutorul tutorialelor de pe internet și a manualelor de tobe disponibile, lucru care te va ajuta să economisești bani și să îți dai seama că ești capabil de tot ceea ce îți dorești, dacă muncești din greu, ești motivat, ambițios și pasionat de muzică!

    În plus, înainte de a investi într-un set de tobe, poți folosi un pad de antrenament percuție, pentru a exersa cât mai multe ritmuri, a te obișnui cu bețele de tobe și cu poziția în care trebuie să le ții. De asemenea, acest lucru te va ajuta să îți dai seama dacă îți place cu adevărat să bați ritmul și dacă merită investiția într-un set de tobe complet, care, de multe ori, poate fi destul de costisitor.

    Dacă și tu ești pasionat de muzică și îți dorești să îți petreci timpul într-un mod plăcut și relaxant, dar, în același timp, și folositor, atunci ai încredere în latura ta artistică și fă azi primul pas pentru a fi un bun toboșar, urmând sfaturile din acest articol!

Sursa foto: Shutterstock.com

admin

Leave a Reply