Cel mai bun DJ – TOP 10 din lume și din România

Cel mai bun DJ – TOP 10 din lume și din România

Te-ai întrebat vreodată care sunt cei mai buni DJ din lume? Cu siguranță dacă te pasionează această zonă a muzicii ai auzit de nume celebre, precum David Guetta sau Armin van Buuren. Pate că te numeri și printre fanii unora dintre ei. Clasamentele sunt foarte dinamice, însă cei din top 10 reușesc să rămână constanți!

1. Cei mai buni DJ din lume – TOP 10

Dacă vrei să știi care sunt TOP cei mai buni DJ din lume, clasamentul acesta te va lămuri în toate privințele. Artiștii de jos sunt printre cei mai cunoscuți datorită mixurilor lor unice și caracteristice care se aud pe cele mai mari scene ale lumii. 

10. STEVE AOKI

Este un producător, DJ, autor publicat, restaurator, showman și lista poate continua, care, în 2012, a fost desemnat drept cel mai mare artist de muzică electronică de dans din America de Nord. Aoki a lansat două cărți biografice ale sale și multe albume de studio renumite, în special „Wonderland”, care a fost nominalizat la premiul Grammy pentru „cel mai bun album Dance/Electronică în 2013”. 

În aprilie 2020, a lansat cel de-al șaselea album de studio „Neon Future IV”, o colecție diversă de single-uri centrate pe pop. Aoki a realizat spectacole mari în cluburi și pe scene de festival de pe tot globul, dar și la Untold Festival din România, HQ2 în Atlantic City și Beyond Wonderland la The Gorge. De asemenea, a colaborat cu artiști precum: LMFAO, Lil Jon, Afrojack, Iggy Azalea, Linkin Park și mulți alții. În 2011 se afla pe poziția 42 în TOP 100 DJ MAG, iar din 2013 se menține în TOP 10.

9. TIMMY TRUMPET

Este cunoscut pentru momentele în care cântă la trompetă în timpul show-urilor sale live și a intrat în TOP 10 de abia în anul 2020. Este muzician, DJ, compozitor și producător australian. Doar la 13 ani a câștigat titlul „Tânărul muzician al anului” și și-a început cariera muzicală cântând la unele dintre cele mai faimoase festivaluri de jazz din lume.

Cântă și produce hituri mondiale, de la hardstyle, până la electro-house cu aromă mai pop, la festivaluri de muzică techno și pe scene precum Creamfields, Tomorrowland sau Ultra. Și-a făcut simțită prezența chiar și pe piesa „Summer’s Not Ready” a lui Flo Rida alături de INNA și a colaborat cu Dimitri Vegas și Like Mike cu Edward Maya la imnul de vară „Feel Your Love”.

8. OLIVER HELDENS

Este cunoscut pentru stilul lui care combină house și dance cu tech/deep/bass house, techno, electro, progresiv, disco și multe altele. În ultimii ani, a făcut un turneu în America, a cântat pe scena festivalului SAGA din România, în Creamfields din Marea Britanie și Printworks din Londra. A lansat de-a lungul carierei sale hituri precum: „Gecko”, „Last All Night”, „The Right Song”, „Fire in My Soul”, iar în ultima perioadă se mândrește cu „Balearic Mornings”  și „Saw Of Olympus” realizate împreună cu Reinier Zonneveld. 

Artistul olandez produce, de asemenea, melodii de bass house sub pseudonimul HI-LO. „Renegade Mastah” a fost prima melodie lansată sub acest nume. A cântat la festivaluri precum Coachella, Electric Daisy Carnival, Electric Zoo, Glastonbury, Ultra, Sensation sau Tomorrowland.

7. DON DIABLO

A intrat în TOP 10 încă din 2018 și reușește să își mențină cu brio poziția. Se mândrește cu peste 200 de spectacole anuale în Europa, Asia și America. A lansat „Into The Unknown”, o piesă care nu îi reprezenta stilul muzical, însă cu foarte mare succes. De curând, a lansat cel de-al treilea album al lui, „Forever”, care include 21 de piese ca o serie de mini scene ce formează împreună un film despre familie, singurătate și moșteniri.

De asemenea și-a făcut debutul ca director muzical cu piesa „Forever”, un spectacol de teatru interactiv. A urcat pe scenele festivalurilor SAGA, unde și-a lansat ultimul album, și multe altele importante. 

6. AFROJACK

În 2011 a intrat în TOP 10 DJ din lume, iar până în prezent reușește să rămână constant, devenind unul dintre cei mai populari artiști din lume. DJ-ul olandez este și câștigător al unui Premiu Grammy. Albumul său de debut „Forget the World” a fost lansat în 2014, chiar dacă artistul urcase deja pe multe scene din lume. Încă de la vârsta de 14 ani s-a ocupat de muzică, mixând în pub-urile și cluburile locale. În 2007, a lansat „In Your Face”, prima înregistrare sub numele Afrojack.

De-a lungul carierei a creat mixuri și single-uri precum Lost & Found (2010), „The Spark”, „Braver”, „Another Life”,  „No Tomorrow” și multe altele. De asemenea, a compus muzică cu Beyonce, Mike Brown, David Guetta, Madonna și mulți alții. Nu în ultimul rând, a cântat pe scenele festivalurilor Coachella și Tomorrowland.

5. DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE

După debutul lor în 2011, au ajuns extrem de rapid în cele mai cunoscute topuri din lume, în anii 2015 și 2019, aflându-se chiar pe primul loc. Frații Thivaios au demonstrat de-a lungul carierei lor că se pot adapta la orice provocări pe care le oferă industria muzicală, adoptând noi tehnologii și parteneriate pentru a se menține în ascensiune.

În ultimii ani au avut recorduri impresionante. Au strâns 50 de milioane de vizualizări în numai 24 de ore pe o rețea de socializare datorită piesei „Do It!”, au devenit cei mai ascultați artiști din Belgia, au lansat single-ul „Feel Your Love” pentru o companie gigantică de fast-food și multe altele. 

4. ALOK

Spre deosebire de restul DJ-ilor din TOP 10, Alok a intrat în top 10 direct pe poziția 5 în anul 2020 și continuă să avanseze. Stilul său muzical este cunoscut prin basul brazilian, pop dance. În ultimii ani a avut o deschidere și o dezvoltare creativă extrem de mare, lansând mai multe cântece cu staruri pop internaționale. Mai mult, a creat piese pentru industria jocurilor de noroc și a produs și primul său album în colaborare cu popoarele indigene braziliene. 

Cariera lui a început ca un duo, împreună cu fratele său geamăn, iar la 19 ani a urmat un drum solo, devenind unul dintre cele populare și influente nume din scena electronică braziliană. De asemenea, a fost premiat de către House Mag doi ani consecutiv, drept „Cel mai bun DJ din Brazilia”.

3. ARMIN VAN BUUREN

DJ-ul este un veteran al Topului 10 încă din 2004, care nu a căzut niciodată mai departe de locul 4. Contribuția lui la industria muzicii electronice este una majoră, olandezul fiind un artist fără egal. De asemenea, a fost nominalizat la mai multe premii Grammy, datorită amestecului de stiluri progresive house și trance. După primul său hit celebru „Blue fear”, lansat în 1995, discografia lui cuprinde 7 albume de studio, single-uri și zeci de EP-uri. 

De-a lungul carierei a avut concerte în peste 25 de țări, printre care la festivalurile Passion, Gatecrasher, Glow și multe altele. 

2. MARTIN GARRIX

Martin Garrix a fost și va fi mereu considerat cel mai tare DJ din lume. De la prima sa apariție în sondajul Top 100 DJs, în 2013, se află încă în topul listei, jonglând mereu între pozițiile 1 și 2. Datorită acestui lucru, se poate spune că artistul olandez este printre cei mai populari din lume, dar și printre cei care își doresc să dezvolte EDM și sunetele electronice, în direcții noi. 

În ultima perioadă, a lansat o serie de single-uri uriașe care i-au adus și mai mulți fani pe tot globul. Studioul său din Olanda este considerat cel mai avansat din punct de vedere al tehnologiei. Mixurile sale au fost auzite la cele mai mari festivaluri de muzică dance ale planetei, de la EDC din Las Vegas, până la Untold din România. 

1. DAVID GUETTA 

Este considerat cel mai bun DJ din lume, încă din 2007, fiind constant în TOP 10. Artistul francez a avut primul său smash internațional cu „When Love Takes Over”. După acesta a urmat o listă lungă de hituri: „Sexy Bitch” cu Akon, „Who’s That Chick?” cu Rihanna, „Turn Me On” cu Nicki Minaj, „Memories” cu Kid Cudi, „I Gotta Feeling” cu Black Eyed Peas sau „Titanium” cu Sia. 

Cariera sa a fost o tranziție de la muzica de dans către mainstream. A schimbat muzica house, ceea ce l-a făcut să devină cel mai faimos DJ/producător din lume datorită seriei sale de hituri pop.

2. Cei mai buni DJ din România

Chiar și cei mai buni DJ români merită menționați. Unele nume sunt cunoscute chiar și la nivel internațional!

3. Andor Gabriel

Este născut în Satu Mare și și-a început cariera în 2005, la 20 de ani. Are producții și remixuri care au intrat rapid în lista de redare a radiourilor de muzică electronică dance, cluburilor și festivalurilor din România și de pe tot globul.

2. Claudio Cristo

Este un DJ și un producător român, care din anul 2000 a început să se dezvolte în industria muzicală. Remixează alături de artişti și DJ din România și a semnat cu case din SUA, releasurile sale fiind deja printre primele poziţii în mai multe topuri internaționale.

1. Andre Rizo

În 2019 a fost desemnat cel mai bun DJ din România și este cunoscut pentru turneul său național VR 360, în premieră în Europa. Artistul de poate lăuda cu peste 200 de gig-uri, 11 remixuri și 24 de single-uri într-un singur an. 

Printre alte nume cunoscute se remarcă DJ Dark, Mindcage, John Junior, Paul Damixie și Fabian Maze. 

3. Ce trebuie să știi dacă vrei să ajungi cel mai bun DJ 

Un DJ bun ajunge cunoscut prin munca pe care o depune, prin interesul față de industria muzicală și față de aportul pe care îl aduce acesteia. Iată cele mai importante reguli de la profesioniști, pe care le poți urma!

Nu îți complica prea mult setul de DJ! Muzica pe care o mixezi este deja bine făcută, iar publicul o cunoaște. Nu încerca sa o modifici cu prea mult delay, reverse, flange sau orice altceva. De asemenea, trebuie să îți cunoști la perfecție mixerul pentru a afla ce poate face fiecare tool mic. A învăța să faci un scratch pe disc nu înseamnă doar să scoți sunete grozave peste melodii, ci să înveți ritmul și când să pornești melodiile la momentul potrivit. 

Este important să înveți de la cei mai buni câte un mic truc pe rând și cum să amesteci genuri muzicale complet diferite. Nu în ultimul rând, un DJ bun are o conduită pe măsură. Este indicat să îți planifici lista de redare înainte de a te urca pe scenă, să citești mulțimea și să fii cât mai flexibil, să îți vinzi cât mai bine brandul și să fii consecvent. 

4. Care sunt echipamentele necesare unui DJ

Poate ți-ai descoperit de curând pasiunea pentru muzică și pentru această ramură sau poate știai dintotdeauna ce vrei să faci, dar nu a fost momentul potrivit pentru a începe o astfel de carieră. Indiferent în ce situație te afli, pentru a deveni DJ ai nevoie de un echipament performant. 

Mixer

Este cel mai important echipament al unui DJ. Cu ajutorul lui îți conectezi laptopul la diferite dispozitive, precum boxe, microfon, căști și alte lucruri de care ai nevoie.

Căști

Acestea sunt o parte esențială a echipamentului tău, pentru că fără ele nu te poți concentra la muzica pe care o produci. Vei avea nevoie de un model extrem de performant, care să blocheze zgomotele din exterior.

Amplificatoare și Procesoare

Sunt o sursă de alimentare rezonantă de mare viteză, care oferă cea mai mare rezoluție audio și eficiență. Amplificatoarele îmbunătățesc dramatic nivelul perceput de bas în orice sistem. 

Sintetizatoare

Sintetizatoarele îți oferă posibilități unice și creative pentru scenă sau studio. Dispun de comenzi intuitive care permit efectuarea și modificarea subtilă sau semnificativă a sunetelor și tonului muzicii. Te vor ajuta să îți creezi un sunet personalizat. 

Cabluri

Acestea trebuie să aibă o calitate cât mai bună, pentru a te ajuta să redai sunete cât mai clare. 

Așadar, jobul de DJ nu este cel mai ușor, însă îți poate oferi o mulțime de satisfacții odată ce începi să îți pui amprenta în lumea muzicală. Nu uita că ceilalți artiști din industrie trebuie priviți ca o sursă de inspirație și nu ca un obstacol în calea ta către succes. 

Sursa foto: Unsplash.com

admin

Leave a Reply