Bagaj de avion – cu ce instrumente muzicale poți călători?

Bagaj de avion – cu ce instrumente muzicale poți călători?

Bagaj de avion - cu ce instrumente muzicale poți călători
Sursă foto: Shutterstock

Uneori, poate fi destul de dificil să-ți împachetezi bagajul de mână pentru avion, din cauza listei de restricții pe care toate companiile aeriene o impun. Concret, există anumite lucruri pe care nu le poți pune în trolerul din cabină, ci doar în cel de la cală, însă există și o categorie de obiecte pe care nu ar trebui niciodată să o aduci la bordul avionului.

În plus, înainte de a face orice fel de demers, trebuie mai întâi să afli dimensiunile bagajului de mână, pentru a nu plăti taxe suplimentare. Mai mult, când vine vorba despre instrumentele muzicale, regulile sunt clare, iar pe larg despre toate aceste lucruri vom discuta mai jos.

În acest articol, îți vom dezvălui ce ai, dar și ce nu ai voie să aduci în bagajul de mână, însă îți vom oferi câteva informații de interes și cu privire la trolerul pe care îl pui la cală, pentru a avea parte de o călătorie cât mai liniștită, fără niciun fel de risc.
  
Cuprins:
1. Bagaj de mână pentru avion vs. bagaj de cală – principalele diferențe dintre cele două
2. Dimensiunile bagajului de mână și ale celui de cală
3. Ce nu ai voie în bagajul de mână și nici în cel de cală
4. Ce ai voie în bagajul de mână, dar și în cel de cală – cu ce instrumente muzicale poți călători

1. Bagaj de mână pentru avion vs. bagaj de cală – principalele diferențe dintre cele două

Când vine vorba despre o călătorie cu avionul, este esențial să te informezi cu privire la ce poți lua în bagajul de cală, dar și în cel de mână. Până acolo, însă, îți vom evidenția principalele diferențe dintre cele două, pentru a putea alege, în final, varianta cea mai potrivită nevoilor tale.

Vom discuta, în primul rând, de bagajul de mână, cunoscut și sub numele de bagaj de cabină. Acesta este acel troler sau geantă mai mare pe care o poți lua cu tine în avion, fiind depozitat în compartimentele de deasupra scaunelor sau sub scaunul din fața ta. Dimensiunile și greutatea acestuia sunt stricte și diferă în funcție de compania aeriană, dar, în general, trebuie să fie suficient de compact pentru a respecta limitele impuse. 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale bagajului de mână este accesibilitatea. Datorită faptului că îl ai la îndemână pe parcursul întregului zbor, poți avea acces rapid la obiectele esențiale pe care le-ai introdus în interiorul său, cum ar fi documentele, medicamentele, ori alte lucruri de acest tip. În plus, acesta nu implică taxe ce trebuie să fie plătite la aeroport, lucru care îți reduce considerabil și timpul petrecut la cozi, deoarece nu trebuie să aștepți recuperarea acestuia la sosirea la destinație, dar nici când pleci nu mai e necesar să îl lași la departamentul corespunzător. 

Pe de altă parte, anumite obiecte pe care poți lua în avion în bagajulul de cală nu sunt permise și în cel mână, un motiv principal pentru care multe persoane îl iau în considerare și pe acesta. El este mult mai mare și greu, fiind transportat în compartimentul special al avionului. Acesta poate cântări între 15 și 23 kg sau chiar mai mult, în funcție de politica companiei aeriene, iar dimensiunile sunt mai generoase decât cele ale bagajului de mână. El este ideal pentru călătoriile mai lungi, ori pentru cele în care ai nevoie să transporți obiecte voluminoase, cum ar fi instrumentele muzicale de mari dimensiuni.

Un dezavantaj al bagajului de cală este faptul că nu ai acces la el pe parcursul zborului, așa că este important să-l pregătești cu atenție pe cel de mână, pentru a avea la dispoziție tot ce-ți trebuie pe timpul călătoriei. În plus, dacă îți vei dori să beneficiezi de un bagaj de cală, va trebui să achiți și un cost suplimentar, care uneori poate fi destul de ridicat, în funcție de sezon și de companie. 

Așadar, acestea sunt principalele diferențe dintre cele două tipuri de bagaje ce pot fi transportate în avion.

2. Dimensiunile bagajului de mână și ale celui de cală

Atunci când urmează să pleci cu avionul, este esențial să fii la curent cu mărimea bagajului de cală și trolerului de cabină, pentru a nu întâmpina dificultăți la aeroport.

Astfel, atunci când vorbim despre dimensiunile bagajului de mână pentru avion, trebuie să știi că acestea sunt strict reglementate, nu trebuie să fie depășite, și pot varia în funcție de compania aeriană alături de care ai ales să zbori. În general, majoritatea au valorile încadrate în maxime de 55x40x20 cm și o greutate de până la 8-10 kg. Totuși, unele companii low-cost impun dimensiuni mai mici, cum ar fi 40x30x20 cm, iar greutatea poate fi limitată la 5-7 kg. Este important să verifici aceste detalii pe site-urile oficiale, înainte de a începe să împachetezi.

2. Dimensiunile bagajului de mână și ale celui de cală- barbat cu bagaje in avion

Sursa foto: Shutterstock

Pe lângă bagajul de mână principal, multe companii aeriene îți permit să mai iei cu tine și o geantă de mână, o servietă, o geantă de laptop, ori un rucsac mic. Acesta trebuie să aibă dimensiuni reduse pentru a putea fi așezat sub scaunul din fața ta și pentru a nu ocupa un loc suplimentar în locul destinat bagajelor, ce este deasupra capului.

Chiar dacă și dimensiunile bagajului de cală sunt bine reglementate, acestea pot diferenția, în funcție de tipul de serviciu achiziționat. De regulă, el nu ar trebui să depășească măsurătorile totale de 158 cm (lungime + lățime + înălțime) și o greutate de 23de  kg, unele companii având chiar 20 de kg. Totuși, la clasele premium sau pentru anumite destinații internaționale, aceste limite pot fi mai generoase.

Cunoașterea dimensiunilor pentru bagajul de avion este esențială pentru a evita taxele suplimentare pe care le poți suporta la aeroport. Depășirea acestor cifre clare, dar și a greutății, poate duce la costuri considerabile, mai ales la companiile low-cost, unde taxele pot fi semnificative. De asemenea, este important să ții cont de faptul că anumite articole interzise sau restricționate pot fi transportate doar în bagajul de cală, iar respectarea acestor reguli îți vor asigura o călătorie fără incidente. Dacă nu știi exact care sunt acestea, vei afla în capitolele de mai jos.

3. Ce nu ai voie în bagajul de mână și nici în cel de cală

Tot înainte de a pleca într-o călătorie, este important să te interesezi și cu privire la obiectele interzise în bagajul de mână, dar și în cel de cală. Pentru a-ți sări în ajutor, am făcut o listă cu unele dintre cele mai comune lucruri pe care ar trebui să le lași acasă, dacă nu vrei să întâmpini probleme la aeroport. 

Așadar, când vine vorba despre ce nu poți transporta în bagajul de mână, indiferent de compania aeriană, există câteva reguli stricte peste care nu trebuie să sari. Spre exemplu, orice tip de lichid, cosmetice sau alte obiecte de îngrijire personală nu trebuie să fie transportate în recipiente mai mari de 100 ml fiecare. În caz contrar, ele vor fi confiscate și aruncate.

Tot când discutăm despre ce obiecte sunt interzise în avion în bagajul de mână, trebuie să-ți mai aducem în vedere și armele sau obiectele ascuțite. Poate fi vorba despre cuțite, foarfece, lamă de ras, șurubelnițe și alte obiecte de acest tip. Unele dintre ele pot fi transportate la cală, iar altele rămân și acolo interzise.

În plus, nu pune în bagaj nici substanțe inflamabile sau explozive, cum ar fi chibriturile, brichetele active, petardele, artificiile și alte materiale inflamabile.

3. Ce nu ai voie în bagajul de mână, dar nici în cel de cală- bagaje in aeropport, avion

Sursa foto: Shutterstock

Pe de altă parte, când vorbim despre ce obiecte nu poți lua în avion în bagajul de cală, aici trebuie să-ți aducem din nou în vedere materialele periculoase, precum substanțele chimice, toxice, radioactive sau altele de acest tip. Regulile nu sunt atât de stricte aici, astfel încât poți transporta, spre exemplu, lame de ras, însă nu ai voie cu lucruri care ar putea reprezenta un pericol pentru restul participanților la zbor. 

Ce nu poți transporta în bagajul de cală mai sunt și armele, pistoalele sau alte obiecte similare, precum și țigările electronice, dispozitivele electronice pe baterii de litiu, oxidanți, uleiuri comestibile mai mari de 1 litru, cum ar fi uleiul de măsline, sau substanțe corozive.

În cazul în care te întrebi dacă ai voie cu instrumente în avion, răspunsul este pozitiv. Cu toate acestea, ele nu pot fi transportate în bagajul de mână, decât dacă respectă greutatea, dar și dimensiunea companiei aeriene. În caz contrar, acestea sunt interzise și vei avea nevoie de un bagaj de cală.

Așadar, ai voie cu chitara in avion atât timp cât se încadrează în normele și dimensiunile prevăzute. Îți vom oferi mai multe informații în rândurile ce urmează cu privire la acest subiect.

4. Ce ai voie în bagajul de mână, dar și în cel de cală – cu ce instrumente muzicale poți călători

În acest capitol, vom vorbi despre ce poți transporta în bagajul de mână și în cel de cală, dar îți vom dezvălui și cu ce instrumente ai voie în avion, pentru a beneficia de o călătorie lipsită de griji și stres. 

Prima dată îți vom aduce în vedere ce poți lua în bagajul de mână. Astfel, poți împacheta oricând aici toate documentele, telefonul mobil, laptopul, pe care însă trebuie să-l scoți la securitate, tableta, căștile și alte electronice de dimensiuni mici. În plus, ai voie să pui aici și medicamente, dar și articole de igienă personală, cum ar fi periuța de dinți, pasta de dinți, deodorant, produse cosmetice și parfumuri, toate în tuburi de până la 100 ml.


De asemenea, când discutăm despre ce obiecte sunt permise în avion, îți mai aducem în vedere și mâncarea, băuturile non-alcoolice sau alcoolice, cumpărate după controlul de securitate, adică din centrul Duty Free al aeroportului. În plus, poți lua oricând cu tine orice tip de articol vestimentar și încălțăminte. 

Cât despre instrumentele în bagajul de mână, ele pot fi oricând integrate aici, dacă au dimensiunile admise de compania aeriană. 

Astfel, dacă ești artist și trebuie constant să călătorești cu aceste obiecte, e important de știut faptul că chitarele clasice, dar și chitarele bass, pot fi transportate în bagajul de mână, dacă nu depășesc reglementările. Același lucru îl putem spune și despre instrumentele cu arcuș, care, de regulă, se încadrează în aceste dimensiuni.

În plus, tot pentru momentele în care te întrebi cu ce ai voie în bagajul de mână ca instrument muzical, trebuie să mai aducem în discuție și instrumentele de suflat, care sunt ușor de transportat și pot fi luate la bord cu tine, însă necesită protejate într-o husă adecvată.

Pe de altă parte, trecând la lista în care integrăm ce ai voie in bagajul de cală, aici trebuie să menționăm toate articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte, inclusiv cele voluminoase, produsele cosmetice în cantități mai mari decât în bagajul de mână, inclusiv parfumuri, șampoane, creme și alte produse de îngrijire personală. În plus, orice cadouri sau suveniruri, cum ar fi sticle de băuturi alcoolice sau articole artizanale, pot fi puse în bagajul de cală. Practic, aici nu există niciun fel de restricție, în afara obiectelor enumerate mai sus.


Cât despre instrumentele pe care le poți lua aici, există o gamă largă de variante pe care trebuie să ți le aducem în vedere. Spre exemplu, dacă chitara la bagajul de mână depășește normele admise, atunci poți fără griji să transporți chitara în bagajul de cală. Nu uita, însă, să-ți achiziționezi huse de chitare calitative, astfel încât obiectul să nu sufere niciun fel de deteriorare, pe perioada zborului.

În plus, din gama instrumentelor pentru bagajul de cală se mai încadrează și pianele digitale, dar și orgile electronice. Pentru a le proteja pe timpul zborului, și ele trebuie să fie așezate în huse de instrumente cu clape, special concepute pentru a ajuta la menținerea lor într-o stare cât mai optimă.


Mai mult, tobele în bagajul de cală sunt și ele permise, însă doar aici, pentru că au dimensiuni destul de generoase. Și ele vor avea nevoie să fie împachetate în huse de tobe speciale, pentru a preveni deteriorarea, dar și pentru a te asigura că le vei putea folosi într-o stare perfectă, odată ajuns la destinație.
În final, echipamentele audio, cum ar fi mixerele și microfoanele, pot fi transportate fie în bagajul de mână, fie în cel de cală, în funcție de dimensiune. În afară de aceste opțiuni, mai poți lua cu tine în avion și alte categorii de acest tip, care se încadrează în normele și reglementările companiei aeriene.

4. Ce ai voie în bagajul de mână, dar și în cel de cală - cu ce instrumente muzicale poți călători- baieti in aeroport cu instrumente si bagaje

Sursa foto: Shutterstock

În concluzie, este important să știi cu ce ai voie în bagajul de cală, dar și în cel de mână, pentru a avea parte de un zbor cât mai liniștit și pentru a nu întâmpina niciun fel de disconfort. În plus, este important să citești de fiecare dată pe site-ul companiei aeriene regulile, pentru că pot apărea constant noi reglementări. Tu știai până acum ce obiecte sunt permise în avion?

admin

Leave a Reply