Cuprins
Indiferent că este vorba despre un cântăreț profesionist sau despre unul amator, care adoră să petreacă serile la karaoke, microfonul wireless este un accesoriu care permite captarea și transmiterea sunetului de calitate înaltă, fără utilizarea firelor. Dispozitivul oferă libertatea de mișcare pe scenă, fiind esențial pentru diferite evenimente (spectacole, prezentări, concursuri, televiziune, sport etc.).
În articolul de mai jos vei descoperi un top al celor mai bune microfoane wireless, vei afla care sunt criteriile de alegere a produsului potrivit necesităților, ce mărci sunt recomandate și unele sfaturi utile despre folosirea și întreținerea lui corespunzătoare. În plus, vei găsi câteva răspunsuri la întrebări frecvente despre acest subiect.
Cel mai bun microfon wireless – Clasificare TOP 3
Produs | Eikon EKJMA – Microfon Wireless | Samson Stage CR99 cu microfon Q8 (F) – Sistem wireless | Shure GLXD24+E/B58-Z4 – Sistem Wireless Cu Microfon |
Caracteristici | Microfonul wireless controlat cu cuarț UHF are 16 canale de frecvențe, rază de acțiune de până la 30 metri, baterie cu litiu încorporabilă. | Sistemul wireless are microfon dinamic.Raza de acțiune este de 90 metri.Este utilizat pentru diferite tipuri de aplicații. | Sistemul wireless este dotat cu un microfon vocal, fără fir.Are rază de acțiune 60 de metri.Autonomia este de 12 ore continuu. |
PRO | Semnalul este fiabil și de înaltă calitate.Are rază de acțiune foarte bună. | Este ideal pentru profesionisti. Are o rază de acțiune foarte mare. Performanța audio este de înaltă calitate. | Oferă audio digital la nivel înalt. Este confortabil și eficient, permițând libertatea de mișcare utilizatorului. Are rază de acțiune mare. |
Contra | Autonomia este mai redusă comparativ cu alte produse. | În anumite circumstanțe, semnalul wireless poate fi întrerupt și s-ar putea ivi diferite probleme legate de sunet. | Prețul este mai mare. |
Vezi AICI preț | Vezi AICI preț | Vezi AICI preț |
1.1. Alte produse recomandate de mcmusic.ro
Esențiale în diferite domenii, deoarece asigură o mobilitate sporită, un confort mai mare și o estetică îmbunătățită, microfoanele wireless potrivite pot fi descoperite în oferta bogată a magazinului nostru. Astfel, alte produse recomandate sunt cele prezentate mai jos:
Eikon WM300DM – Microfon Wireless
AVANTAJE | DEZAVANTAJE |
are rază de acțiune excelentăoferă mobilitate crescutăreduce riscul de accidente | prețul este mai mare comparativ cu al unul microfon cu fir |
Eikon Aether RM1MD – Microfon Wireless
Microfonul wireless portabil fără fir în banda UHF – 823-865 MHz dispune de trei unități receptor RM1, transmițător portabil RM1HT și transmițător RM1BT. Raza de acțiune este de 100 metri.
AVANTAJE | DEZAVANTAJE |
este dedicat profesioniștilorsemnalul este de înaltă calitateraza de acțiune este foarte mare | prețul este foarte mare |
Eikon WM700M – Microfon Wireless
Microfonul wireless este un dispozitiv de frecvență variabilă UHF controlat PLL, are pilot digital de 32 Khz, rază de acțiune de 30 metri, raport semnal/zgomot de 105 dB.
AVANTAJE | DEZAVANTAJE |
vine cu geantă de transport și de depozitarepermite utilizatorului o libertate de mișcare mare | raza de acțiune este mai mică |
Proel EIKON WM101DMV2 – Microfon Wireless
AVANTAJE | DEZAVANTAJE |
microfoanele funcționează în același timpare rază de acțiune bunăeste confortabil și eficient pentru desfășurarea diferitelor activități | necesită patru baterii pentru a funcționa, care nu sunt incluse |
Samson Stage V412 Quatro Vocal – Sistem wireless cu microfon
Sistemul vine cu patru microfoane wireless dinamice portabile. Raza de acțiune este de 50 metri și are greutate de 1.4 kg.
AVANTAJE | DEZAVANTAJE |
este durabil și versatilare rază de acțiune foarte bunăsunetul este clarprodusul este ideal pentru karaoke la domiciliu, prezentare live, educație, cultură, alte aplicații | prețul este mai mare |
2. Criterii de alegere a celui mai bun microfon wireless
Oferta de microfoane wireless de pe piață este una extrem de bogată, așa că, înainte de a face achiziția, este nevoie de o cercetare amănunțită cu privire la criteriile de care să se țină cont pentru descoperirea produsului potrivit necesităților. În acest mod, se vor găsi mult mai ușor microfoanele wireless destinate amatorilor sau profesioniștilor. Printre reperele de selecție a celui mai bun microfon se remarcă:
- Scopul utilizării. Pretențiile cu privire la sunetul obținut pot fi foarte ridicate, în funcție de activitatea desfășurată, așa că, înainte de a face achiziția, este imperios necesar să se aibă în vedere acest criteriu. Unele microfoane wireless au rază de acțiune mai mare, altele mai mică, unele sunt destinate utilizării la domiciliu, altele fac față cu succes diferitelor prestații pe scenă sau unor evenimente de mare amploare. Cu cât pretențiile sunt mai mari, cu atât produsul trebuie să fie unul premium.
- Tipul de microfon. Microfoanele wireless pot fi de mai multe feluri: de mână (ideal pentru cântăreți și alți artiști), lavalieră (în diferite situații în care va fi nevoie de discreție, iar microfonul nu trebuie lăsat la vedere), headset (pentru persoane care au nevoie de libertate de mișcare totală) și shotgun (pentru captarea sunetului de la distanță).
- Frecvență și interferențe. Microfonul poate opera pe frecvențe UHF sau VHF. Printre produsele preferate se numără cele UHF, deoarece au mai puține interferențe și o calitate mai bună a sunetului. O altă caracteristică importantă este posibilitatea de selectare a canalului, ceea ce ajută foarte mult la evitarea interferențelor.
- Raza de acțiune. Acest criteriu este unul vital, mai ales dacă se dorește acoperirea unui spațiu mare, în aer liber. Pentru evenimente obișnuite sau pentru folosirea la domiciliu sunt ideale microfoanele wireless cu rază de acțiune de 30-50 metri, dar pentru scena în aer liber sunt mult mai indicate cele cu o rază de peste 100 metri.
- Durata de viață a bateriei. Autonomia microfonului trebuie să fie mai mare, astfel încât să nu fie nevoie de încărcarea bateriei foarte rapid. De asemenea, trebuie să se verifice și dacă produsul folosește baterii obișnuite sau reîncărcabile.
- Funcții suplimentare. Microfoanele wireless pot avea diferite alte atuuri, cum ar fi squelch (reduce zgomotul de fundal), compander (îmbunătățirea calității sunetului) sau ecran LCD (se afișează starea bateriei, a canalului și alte informații utile).
3. Mărci recomandate de mcmusic.ro
Un alt criteriu important în alegerea microfonului wireless potrivit necesităților este cel referitor la producător.
Unii clienți au remarcat faptul că numele producătorului poate spune multe și că trebuie căutate acele microfoane wireless fabricate de branduri recunoscute pentru eficiență, calitate și performanțe sporite.
3.1. Marca Samson
Compania Samson a apărut în 1980, produsele sale acoperind diverse nevoi. Toate produsele acestei firme se evidențiază printr-un raport calitate – preț foarte bun, tehnologie avansată, varietate și durabilitate. Marca Samson este preferă de amatori și profesioniști deopotrivă.
3.2. Marca Proel
Firma a fost înființată în anul 1991, produsele sale fiind destinate industriei muzicale, instalațiilor audio și evenimentelor live. Proel investește constant în cercetare și dezvoltare, iar produsele sale au un design italian elegant și funcțional.
Cele mai bune microfoane wireless – Sfaturi despre folosirea și întreținerea corespunzătoare
Pentru o utilizare îndelungată și în cele mai bune condiții, se impune folosirea microfonului wireless conform recomandărilor producătorului. Pentru început se vor citi cu atenție toate informațiile din cartea tehnică a produsului, astfel încât microfonul wireless să poată fi configurat adecvat necesităților. Emițătorul și receptorul trebuie să fie sincronizate pe aceeași frecvență.
Înainte de eveniment este vital să se facă un test audio, în acest mod verificându-se dacă microfonul funcționează corect, dacă nu există interferențe sau distorsiune. Se verifică nivelul bateriei înainte de utilizare și dacă aceasta nu este încărcată, se schimbă sau se pune la încărcat. Raza de acțiune a microfonului trebuie să fie respectată, deoarece în acest mod se vor micșora pierderile de semnal. Microfonul se manevrează cu atenție și nu se vor acoperi antenele emițătorului, acest lucru afectând într-un mod sau altul performanța semnalului.
Pentru întreținerea corespunzătoare a microfonului wireless se vor avea în vedere câteva sfaturi utile:
- În primul rând, trebuie curățat cu atenție, după fiecare folosire, cu ajutorului unei cârpe moi și uscate, evitându-se aplicarea de substanțe chimice ce pot afecta componentele.
- În al doilea rând, după utilizare se va depozita într-un loc uscat, în care nu există praf. Poate fi pus într-o cutie, în geanta de transport sau poate fi învelit într-o husă de protecție, în acest mod ferindu-l de deteriorări pe durata deplasărilor.
- În al treilea rând, este necesară întreținerea bateriilor. După utilizarea microfonului, acestea trebuie scoase, mai ales dacă echipamentul nu va fi manipulat o perioadă îndelungată. Uneori se poate întâmpla ca bateriile să se deterioreze și lichidul să se scurgă din ele și să afecteze microfonul.
- În al patrulea rând, la cele mai mici semne de uzură este important să fie înlocuite piesele afectate, astfel încât să se prevină apariția unor defecțiuni majore.
- Nu în ultimul rând, va fi nevoie de actualizările necesare microfonului. În acest sens se va ține cont de recomandările producătorului.
În concluzie, microfoanele wireless sunt echipamente indispensabile amatorilor iubitori de muzică, profesioniștilor din domeniul divertismentului sau evenimentelor de diferite tipuri, oferind mobilitate sporită și flexibilitate în utilizare. Alegerea produsului potrivit va face diferența în ceea ce privește performanțele obținute, așa că trebuie făcută doar pe baza unor criterii bine stabilite.
5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cel mai bun microfon wireless
Ce este un microfon wireless?
Microfonul wireless este acel dispozitiv ce captează și transmite sunetul, fără să aibă nevoie de cabluri care să facă legătura cu receptorul, redirecționând semnalul audio către un sistem de amplificare și înregistrare.
Care sunt avantajele unui microfon wireless?
Printre avantajele unui microfon wireless pot fi amintite: libertate de mișcare, confort, eficiență, un plus de estetică, siguranță sporită.
Cum alegi un microfon wireless?
Alegerea unui astfel de produs se va face în funcție de anumite aspecte: scopul utilizării, tipul de microfon wireless, raza de acțiune, frecvență, interferențe, durata de viață a bateriei, funcții suplimentare, brand, preț.
Ce distanță poate acoperi cel mai bun microfon wireless?
În funcție de model și de utilizare, distanța poate varia considerabil. În general, microfoanele wireless pot acoperi distanțe între 30 și 100 metri, dar există și modele care pot face față unor provocări majore.
Pot fi folosite simultan mai multe microfoane wireless?
Da, pot fi folosite simultan mai multe microfoane wireless, dar fiecare dintre ele trebuie să funcționeze pe o frecvență diferită.
Ce baterii pot fi folosite pentru microfonul wireless?
Cele mai bune baterii sunt cele alcaline sau reîncărcabile. Produsele ieftine nu vor face față necesităților, cauzând deseori fluctuații de putere.
Cum se întreține un microfon wireless?
Întreținerea unui microfon wireless este simplă. Cu o cârpă moale și uscată este șters cu multă atenție după fiecare utilizare și apoi va fi depozitat într-un loc uscat, lipsit de praf. Bateriile trebuie îndepărtate dacă microfonul nu va fi utilizat pentru o perioadă mai mare.
Leave a Reply