Cuprins
Cauți o boxă profesională pentru a obține cele mai bune efecte sonore la concert sau la petreceri? Există nenumărate mărci dintre care poți alege, dar unele produse se detașează față de altele prin calitate. Descoperă în continuare ce opțiuni să iei în considerare, pentru a avea parte de cea mai performantă tehnologie pentru a crea momente de neuitat.
1. Cele mai bune boxe profesionale – Clasament TOP 3
Dacă dorești o boxă profesională bună, trebuie să studiezi atent opțiunile disponibile și să compari caracteristicile, pentru a descoperi produsele care se detașează față de celelalte. Pentru a-ți fi mai ușor să faci o selecție, poți lua în considerare topul următor.
Produs | Topp Pro KSHD15A – Boxă Activă | Peavey Impulse 12D – Boxă autoamplificată | Samson RSX115A – Boxă activă |
Caracteristici | boxă activă3 mărimi: 10, 12 si 15 inchidifuzor joase de 15 inchipână la 132 dB SPLputere: 500 W2 intrări audio Combo XLR și Jack 6.35 mmo ieșire audio XLRmărime: 73 x 41 x 42 cm | boxă activă cu 2 căidriver de înalte tip ribbondifuzor de 12 inchi Widow Black2 intrări mixte3 ieșiri audio: XLR, ¼ TRS și Phoenix | boxă activă cu 2 căiputere de 400 Wfiltre Reactive Alignment pentru sunet impecabilcabinet din 9 straturi de lemn2 intrări audio (XLR și Jack 6.35 mm)ieșire XLR stereodifuzor de 15 inchi pentru frecvențe joase |
Pro | procesoare DSPsunet clar în cazul înaltelor și joaselorconstrucția solidă din lemnamplificator cu putere de până la 4000 W | reproduce bine frecvențele înaltecompensare egalizatătehnologia Woofer Servo, care asigură absența distorsiunilorcomutator LED | funcție de protecție împotriva efectelor negative ale temperaturilor mari și ale fluctuațiilor energiei electricesunet echilibrattehnologia DSP (Active Realignment, Maximum Protection) |
Vezi AICI preț | Vezi AICI preț | Vezi AICI preț |
1.1. Cele mai bune boxe profesionale active
Boxele active sunt o opțiune care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul celor care doresc o calitate impecabilă a sunetului. Acestea oferă o tehnologie inovatoare, care-ți permite să ai condițiile necesare pentru a-ți desfășura activitatea. Iată opțiunile de care să ții seama:
Topp Pro KSHD15A – Boxă Activă
Această boxă este disponibilă în trei variante de mărime, pentru a se adapta necesităților tale: 10, 12 și 15 inchi. Sunetul atinge până la 132 dB și aparatul are un amplificator de până la 4000 W.
Avantaje |
procesor cu tehnologie DSP de ultimă generațiesunet clar și bine definitaparat solid din lemnamplificator cu putere de până la 4000 W |
Peavey Impulse 12D – Boxă autoamplificată
Această boxă cu două intrări audio mixte și trei tipuri de ieșiri are integrată o tehnologie specială Subwoofer Servo, pentru ca sunetul să nu fie perturbat de distorsiuni. Difuzorul Black Widow are două căi, activă și bi-amplificată.
Avantaje |
reproduce bine atât frecvențele înalte, cât și pe cele joasecompensare egalizatătehnologia Woofer Servo, pentru emiterea unui sunet fără distorsiuni |
Acest model Samson beneficiază de tehnologia DSP și are în componența sa doar materiale de cea mai înaltă calitate, este o boxă compactă, dar puternică, care beneficiază de unele dintre cele mai noi tehnologii din domeniu.
Avantaje |
tehnologie Maximum Protection pentru prevenirea de efectelor negative ale temperaturilor mari și ale fluctuațiilor de curentsunet echilibrat la toate frecvențeletehnologia DSP ce include funcțiile de Active Realignment și Maximum Protection |
1.2. Cele mai bune boxe profesionale pasive
Boxele pasive au o greutate mai redusă și nu sunt atât de scumpe ca boxele pasive, acestea fiind folosite înainte de apariția celor active pentru o mulțime de tipuri de evenimente. Dacă preferi această variantă, iată cele mai bune modele pe care să le iei în considerare:
O primă recomandare este această boxă Peavey cu difuzor Black Widow, cu o putere ce atinge 2000 W. Boxa poate fi bi-amplificată prin conexiunea Speakon cu patru fire.
Avantaje |
noua serie SP, renumită în toată lumea timp de peste 20 de anigreutate mai mică decât în cazul seriei vechi |
Poți pune pe listă și acest model de boxă Samson ce atinge 1200 W de putere continuă. Sunetul atinge până la 97 dB. Aparatul are două difuzoare pentru joase, fiecare de câte 15 inchi.
Avantaje |
performanță sonoră ridicată4 intrări audio: 2 Speakon și 2 Jackportabilă, datorită greutății redusepentru spații variate, atât la interior, cât și la exterior |
O variantă mai ieftină, dar cu un sunet puternic și tehnologie de calitate este și această boxă ce atinge o frecvență de 126 dB. Are două tipuri de intrări audio, Speakon și Jack și două difuzoare pentru joase.
Avantaje |
frecvență înaltăpoate fi folosită în spații de dimensiuni diferite și cu calități acustice diverseconvenabilă ca preț |
2. Cum aleg o boxă profesională bună?
Fiecare producător include anumite componente și anumite tehnologii în produsele oferite, astfel că poate fi greu să compari modelele de boxe, pentru a descoperi aparatul potrivit pentru necesitățile tale. Iată caracteristicile la care să fii atent, pentru a face o comparație între diferitele variante pe care le ai la dispoziție:
Boxă activă sau pasivă
Boxele active sunt o opțiune mai recentă, dar și cele pasive au rămas o alegere populară în rândul multor persoane care au nevoie de produse profesionale. Primele au drept principală inovație faptul că amplificatoarele nu mai sunt externe, ci incluse în aparat, astfel că sunt necesare mai puține cabluri pentru funcționare. De asemenea, dacă boxele pasive funcționau fără curent, doar amplificatoarele trebuind să fie conectate, pentru cele active trebuie să ai la dispoziție o sursă de energie electrică.
Pentru a folosi o boxă pasivă, ai nevoie de cunoștințe mai avansate de sonorizare, pentru că trebuie să alegi amplificatoarele externe în funcție de puterea boxei. Totuși, boxele pasive îți permit să-ți alegi exact tipul de amplificator dorit, mai ales când intenționezi să-l folosești într-o instalație de sunet fixă.
Modul de folosire
Pentru a lua cea mai bună decizie, trebuie să te gândești și ce fel de model dorești, în funcție de modul în care urmează să folosești produsul. Boxele fixe sau portabile au fiecare anumite întrebuințări. Dacă plănuiești să călătorești mult, al doilea tip de boxă este potrivit pentru tine. De asemenea, ia în considerare dacă este vorba despre o boxă de podea sau una care se amplasează pe mobilier.
Locul unde vei folosi boxa
Și locul unde urmează să amplasezi boxa este important pentru a determina cea mai bună opțiune. Dacă plănuiești să o utilizezi preponderent în exterior, va trebui să-ți adaptezi alegerea, optând, de exemplu, pentru o boxă activă, cu amplificatoare integrate.
Conectivitatea
Modul de conectare a boxei este un criteriu fundamental. Ia în considerare numărul de intrări și ieșiri audio, precum și tipul acestora. Dacă dorești o boxă care permite și amplificarea, este important ca aceasta să aibă conectare Speakon.
Boxele active necesită mai puține fire pentru a funcționa, deoarece amplificatoarele sunt integrate în aparat, spre deosebire de boxele pasive, care produc sunet prin amplificatoare externe.
Tipul de egalizator
Egalizatorul este important atunci când alegi boxa, pentru că acesta îți permite să faci setările necesare pentru a obține efectul sonor dorit. Alege un produs cu un egalizator performant, care-ți oferă un grad ridicat de versatilitate.
3. Mărci recomandate de Mcmusic.ro
Pentru a alegeo boxă profesională bună, ca în cazul celorlalte aparate audio, este esențial să știi cât mai multe dintre brandurile care le comercializează. Astfel, poți observa diferențele în calitate și prin tradiția firmei respective.
3.1. Marca Topp Pro
Topp Pro este o firmă italiană cu tradiție pe piața de aparate de sonorizare, atât boxe, cât și amplificatoare și mixere. Scopul companiei este să-și folosească expertiza pentru a crea produse de înaltă calitate și la prețuri accesibile. Încrederea clienților este o componentă esențială a activității acesteia, pentru că produsele trebuie să răspundă în mod real așteptărilor și necesităților consumatorilor.
Compania a investit și investește în continuare în cercetare și dezvoltarea produselor, pentru a obține cele mai bune rezultate. De asemenea, s-a pus accent pe sistemul de distribuție solid, care asigură un preț convenabil în țările unde sunt comercializate boxele, mixerele și amplificatoarele.
3.2. Marca Peavey
Compania americană are drept activitate comercializarea de echipament audio profesional de calitate, fiind unul dintre cei mai importanți producători din lume. Cuvintele care caracterizează cel mai bine marca sunt inovația și calitatea.
Brandul are o tradiție de peste cinci decenii, fiind fondat în 1965 de către Hartley Peavey, sub forma unui magazin care astăzi a devenit o corporație cu o distribuție de peste 2000 de produse în mai mult de 130 de țări.
3.3. Marca Samson
Compania a apărut în 1980, ca producător de sisteme wireless de microfoane. Astăzi, aceasta produce atât echipament audio profesional, cât și de larg consum. Brandurile din centrul firmei sunt: Samson Audio, Samson Wireless și Hartke. Produsele companiei, peste 250, se vând în mai mult de 140 de țări.
4. Cum se alege o boxă profesională bună – activă sau pasivă?
Modul de funcționare este același, dar apar diferențe în principal datorită modului de conectare al celor două tipuri de boxe, active și pasive. Primele se conectează direct la sursa de curent, în timp ce al doilea tip presupune că amplificatoarele externe funcționează pe bază de energie electrică.
Boxele active îți oferă o mai mare versatilitate în ceea ce privește locul unde pot funcționa, pentru că nu există atât de multe cabluri pe care să trebuiască să le conectezi la o sursă de energie electrică.
Boxele pasive nu îți oferă atât de multă flexibilitate din acest punct de vedere, pentru că distanța mai mare dintre amplificatoare și boxă poate determina pierderi de putere sonoră care vor afecta rezultatul. În cazul celor active, dimpotrivă, pentru că toate componentele se află într-un singur loc, calitățile sunetului sunt mai bine conservate.
În cazul boxelor pasive, pentru o bună funcționare, trebuie să te asiguri că amplificatorul este calibrat astfel încât să se potrivească cu puterea boxelor, pentru că altfel se pot produce defecțiuni. Boxele active au un amplificator integrat care este calibrat în mod optim, astfel că dispare această problemă. În plus, ele pot fi conectate într-un ansamblu modular, astfel că dacă se strică una dintre ele, sunetul nu va fi atât de afectat.
În ciuda avantajelor boxelor active, cele pasive rămân o opțiune bună în cazul instalațiilor de sunet fixe, pentru activitatea de DJ sau în alte configurații audio în care distanța dintre cabluri este mică.
Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege cel mai bun produs. Consultă atent specificațiile boxelor și alege una potrivită pentru necesitățile tale profesionale.
Sursa foto: Mcmusic.ro, Pixabay.com
5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune boxe profesionale
Care este diferența dintre boxele pasive și cele active?
Boxele active folosesc o tehnologie mai nouă care presupune faptul că amplificatorul este integrat în aparat, astfel că se folosesc mai puține cabluri.
Unde pot folosi o boxă pasivă?
Boxele pasive sunt perfecte pentru a fi utilizate ca parte a instalațiilor audio fixe, pentru că au mai multe cabluri care fac ca mutarea să fie mai greu de întreprins.
Ce este tehnologia DSP pentru boxele profesionale?
Tehnologia DSP presupune două elemente – Reactive Alignment, o inovație pentru sunet mai bun și Maximum Protection, un sistem de protecție împotriva fluctuațiilor termice și electrice.
De ce să aleg o boxă activă?
Boxele active sunt potrivite mai ales dacă sunt folosite în spații diverse și trebuie mutate frecvent. Acestea oferă un sunet mai bun, pentru că distanța dintre amplificatoare și componentele boxei este mai redusă.
Care sunt avantajele boxelor pasive?
Boxele pasive sunt o opțiune bună dacă vrei să alegi un anumit amplificator care se potrivește cerințelor tale și pe care nu-l găsești integrat în boxele active.
Leave a Reply