Cadouri pentru muzicieni: ce să NU le dăruieşti niciodată și care pot fi darurile ideale

Cadouri pentru muzicieni: ce să NU le dăruieşti niciodată și care pot fi darurile ideale

Poate fi dificil să alegi cadouri pentru muzicieni, în special atunci când tu nu ai legături foarte profunde cu un astfel de domeniu. Muzicienii sunt creativi, pasionaţi de tot ce înseamnă cântec şi instrumente, iar de cele mai multe ori, simţi că trebuie să alegi cadouri cu temă muzicală pentru a le face o adevărată bucurie. 

Contrar aşteptărilor, este mai bine să nu te grăbeşti să alegi orice fel de cadou legat de muzică, pentru că există posibilitatea să nu fie pe placul lor. Este întocmai precum în cazul pasionaţilor de cărţi, unde nu toate cărţile sunt pe gustul lor sau în cazul pasionaţilor de vinuri, unde nu orice vin îi poate încânta. Dacă urmează să faci un cadou unui muzician şi nu ştii exact ce s-ar potrivi, iată ce daruri este recomandat să excluzi din ecuaţie, dar şi câteva idei care să te inspire:

Cuprins:

  1. Cadouri pentru iubitorii de muzică: ce să NU cumperi niciodată
  2. Idei de cadouri pentru muzicieni care să te inspire

1. Cadouri pentru iubitorii de muzică: ce să NU cumperi niciodată

Nu toţi muzicienii sunt la fel, deci nu există o reţetă universală de cadou care i-ar putea bucura pe toţi cei ce sunt pasionaţi de acest domeniu. Dacă trebuie să alegi un dar pentru un iubitor al muzicii, iată, însă, ce să nu cumperi niciodată:

  • CD-uri cu muzică alese la întâmplare

Nu alege niciodată la întâmplare CD-uri cu muzică sau albume în format digital, dacă nu ştii că sunt pe placul celui ce urmează să primească darul. Desigur, anumite alegeri par clasice, cum ar fi albumele Madonnei, ale lui Michael Jackson sau ale trupei The Beatles. Nu toţi pasionaţii de muzică iubesc, însă, toţi cântăreţii consacraţi, aşa că nu cumpăra un astfel de cadou înainte de a te asigura că alegi un artist pe placul persoanei respective.

  • Bilete la concerte ce au loc în alte oraşe sau în altă ţară

Atunci când cumperi bilete cadou la un concert, ia în calcul şi transportul. Spre exemplu, dacă o trupă are concert într-o ţară vecină, nu este suficient să iei două bilete pentru reprezentație drept cadou, deoarece nu ştii dacă cei ce le vor primi îşi permit drumul şi cazarea până la spectacol. De asemenea, dacă o trupă sau un artist cunoscut concertează în oraşul vostru, nu te grăbi să oferi bilete în dar dacă nu ai certitudinea că pasionaţii de muzică ce le vor primi sunt interesaţi de eveniment.

  • Un instrument muzical la care nu ştiu să cânte

Nu toţi pasionaţii de muzică îşi doresc să cânte la cât mai multe instrumente, anumite persoane alegând să se specializeze pe un singur tip. De aceea, nu oferi în dar un instrument la care cineva nu ştie să cânte. Cunoaşterea unui instrument necesită timp şi dedicare, iar un astfel de dar poate fi nepotrivit.  

2. Idei de cadouri pentru muzicieni care să te inspire

Atunci când eşti în căutare de cadouri pentru muzicieni, poate fi puţin dificil să găseşti ceva ce ştii cu siguranţă că le-ar plăcea, însă ceea ce cunoști despre persoana în cauză te poate ajuta să cumperi un dar care să se potrivească personalităţii şi gusturilor sale. Iată câteva idei de cadou pentru pasionaţii de muzică ce îți pot oferi inspirație:

  • Carduri cadou la un magazin de muzică. Ce poate fi mai frumos decât să îi laşi să îşi aleagă exact ceea ce au nevoie? Poţi oferi în dar un card cadou pentru că persoana sărbătorită să îşi cumpere din magazinul de muzică un instrument, accesorii sau orice altceva este pe placul său sau i-ar putea fi util.
  • Manuale de muzică. Un astfel de cadou este potrivit dacă ştii că respectiva persoană îşi doreşte să înveţe să cânte la un anume instrument. Chiar şi atunci când ştii că vrea să înveţe să cânte la pian, tobe sau chitară, nu te grăbi să îi cumperi instrumentul, deoarece o astfel de alegere este mai bine să fie făcută de cel care îl va folosi şi care ştie ce i se potriveşte. În schimb, arată-i că îl susții oferindu-i în dar ceva ce îl poate ajuta în acest demers.
  • Mijloace prin care pot asculta muzica preferată. Poţi oferi în dar abonamente la serviciile de streaming muzical, căşti sau boxe, pe care iubitorii de muzica să le folosească pentru a asculta cântecele şi artiştii pe care îi admiră.

Alegerea unui cadou pentru pasionaţii de muzică pare puţin dificilă, însă atunci când încerci să găseşti un dar care să se potrivească personalităţii persoanei şi să reflecte şi iubirea pentru muzică, ai toate şansele să îi faci o adevărată bucurie.

Sursa foto: Pixabay.com.

admin

Leave a Reply