Ce este YouTube – cum îl poți folosi cât mai practic și ce fel de conținut poți urmări pe această platformă

Ce este YouTube – cum îl poți folosi cât mai practic și ce fel de conținut poți urmări pe această platformă

Ce este YouTube - cover

YouTube-ul este una dintre cele mai cunoscute și folosite platforme online de videostreaming, la nivel mondial, care a reușit să schimbe complet percepția oamenilor asupra ce este noțiunea de educație sau chiar și timp liber, divertisment. Cu milioane de utilizatori activi și miliarde de vizionări zilnice, acesta a ajuns să fie, în acest fel, și una dintre cele mai influente și accesate platforme online din lume.

De la influenceri și creatori de conținut care au devenit vedete prin intermediul său, până la utilizatorii obișnuiți, care își împărtășesc pasiunile sau pur și simplu urmăresc conținutul livrat de alți creatori, YouTube-ul a devenit un spațiu al expresiei libere. De asemenea, utilitatea sa merge mai departe de atât, făcându-l să fie un spațiu fascinant, unde poți învăța extrem de multe lucruri din diverse domenii, datorită miilor de tutoriale gratuite, puse la dispoziție pentru toată lumea.

Dacă și tu ești curios ce este YouTube în profunzimea sa, când a apărut sau cum poți deveni chiar tu un content creator, atunci ai ajuns în locul potrivit. Aceasta este platforma care îți permite să te exprimi liber, în limita unor reguli stabilite, să livreze conținut de calitate și să-ți conturezi și să-ți dezvolți tot mai mult propriile pasiuni.

În continuare, în acest articol, vei descoperi ce este cu adevărat această platformă, ce o face atât de specială și cum a transformat modul în care ne conectăm, ne informăm și ne distrăm în era digitală. În final, o să-ți dezvăluim cum te poți conecta și tu pe ea sau cum poți încărca diferite filmulețe, însă o să te punem în temă și cu cele mai importante reguli, pe care orice utilizator trebuie să le cunoască.

1. Ce este YouTube și când a apărut?

YouTube, cunoscut ca una dintre cele mai mari platforme de videostreaming din lume, reprezintă o componentă extrem de importantă din lumea digitală. Acesta a revoluționat și a redefinit complet modul în care oamenii consumă o anumită informație și se distrează în mediul online, care, chiar dacă ne dorim sau nu, face parte din viața lumii moderne.

Dacă și tu te întrebi în ce an a apărut YouTube, trebuie să știi că acesta a fost lansat oficial la 14 februarie 2005, de către Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim. Aceștia și-au dorit să creeze, și au și reușit, o platformă care să permită utilizatorilor să încarce și să partajeze videoclipuri online, deschizând astfel ușa către o lume vastă de conținut video. Nu a durat foarte mult timp, iar YouTube a atras astfel milioane de utilizatori din întreaga lume, devenind o parte destul de importante în foarte multe domenii, în special în cel muzical.

De asemenea, după cum probabil știi și tu deja, dacă ai intrat cel puțin o dată pe această platformă, YouTube-ul oferă o gamă extrem de largă de conținut, acoperind o multitudine de domenii și interese. De la videoclipuri de divertisment, muzică și gaming, până la tutoriale educaționale, știri și vlogguri personale, există ceva pentru toată lumea. Ba mai mult, chiar și copiii își pot găsi aici oricând diferite clipuri de interes.

Dacă vine însă vorba de conținutul ce ține de divertisment și ai nevoie să găsești câteva videoclipuri care să te anime și să te facă să uiți de problemele zilnice, atunci pe YouTube, găsești videoclipuri amuzante, seriale de comedie, parodii și alte lucruri virale, care îți vor stârni cu adevărat amuzamentul. 

Și pentru pasionații de muzică este locul potrivit, după cum spuneam mai sus, pentru că aici artiști renumiți din întreaga lume postează frecvent videoclipuri muzicale, concerte live, dar și alte lucruri interesante, pe care toți fanii și-ar dori să le vadă.

De asemenea, trebuie să mai știi și faptul că comunitatea de gaming de pe YouTube este imensă. Aici, diferiți tineri pasionați de acest lucru fac live-uri despre diverse jocuri, oferă recenzii și sfaturi, deci dacă ești un cunoscător, s-ar putea să te intereseze.

1. Ce este YouTube - laptop deschis, logo youtube

Youtube nu este însă doar o sursă de divertisment, după cum spuneam, ci și o ramură educațională destul de importantă. Poți găsi aici tutoriale despre aproape orice, de la lecții de matematică și știință, până la gătit, arte, limbi străine și muzică.

Nu în ultimul rând, tot această platformă îți mai oferă extrem de multe canale de știri, unde poți fi la curent cu toate noutățile zilei, dar și chiar și vlogguri ce țin de călătorii și alte lucruri, care s-ar putea să-ți capteze cu adevărat atenția.

2. Ce se caută pe YouTube, platforma care oferă o varietate de genuri muzicale

2. Ce se cauta pe youtube - doua femei, canapea, logo youtube

Dacă și tu te întrebi „Ce se caută pe YouTube”, trebuie să știi că, în principiu, muzica este cea care acaparează extrem de mult teren, pe această platformă. Prin intermediul său, poți fi mult mai aproape de idolii tăi și poți participa la anumite concerte mondiale virtual. Chiar dacă senzația nu este neapărat aceeași, cu o sonorizare bună și un ecran mai mare, vei reuși să te simți pentru câteva clipe în sala unui concert real. 

Așadar, de departe, una dintre cele mai uimitoare caracteristici ale YouTube-ului este faptul că permite accesul la o bibliotecă muzicală vastă și diversă, care acoperă genuri din întreaga lume și potrivite gusturilor tututor, fără excepție. Aici poți să asculți piese ce țin de muzica pop, să explorezi folclorul din diverse culturi, poți ascultă muzică rock, folk, iar lista poate continua la nesfârșit. Cu un simplu click, poți căuta diverse compoziții muzicale ce au apărut în urmă cu mai mulți ani, iar astfel să ți se satisfacă orice preferință.

Totuși, YouTube nu este doar o platformă unde poți asculta muzica, ci ai chiar posibilitatea de a-i da viață în propria cameră sau studio. Aici există extrem de multe tutoriale, după cum spuneam mai sus, pentru toți cei interesați să învețe să cânte la diverse instrumente muzicale sau să devină DJ, având nevoie doar de un mixer, spre exemplu. În acest fel, poți lua lecții video gratuite, iar astfel pasiunea ta poate prinde ușor viață. 

2. Ce se cauta pe youtube - mixer dj

De regulă, nu prea există lucruri pe care să nu le găsești pe această platformă, întrucât poți face rost de tutoriale detaliate pentru a învăța să cânți la diverse instrumente muzicale, precum ar fi chitară, pian, vioară, baterie, saxofon, sau aproape orice altceva îți dorești. Instructorii online își împărtășesc propriile cunoștințe într-un mod foarte accesibil, pe înțelesul tuturor, ceea ce face procesul de învățare mai ușor pentru mulți începători.

Așadar, după ce ai aflat ce este YouTube music și cum se folosește, trebuie neapărat să știi că acesta este mult mai mult decât o platformă de streaming muzicală, unde te poți bucura de muzica preferată și atât. În realitate, este o reală sursă de inspirație și de educație, pentru toți pasionații de acest domeniu. Fie că ești un muzician începător, care vrea să învețe un instrument, un DJ cu aspirații mari, care își dorește să descopere toate secretele ascunse ale acestui domeniu sau doar un iubitor de muzică, care își dorește pur și simplu să exploreze genuri noi și să înțeleagă mai profund aceste lucruri, prin practicarea unui instrument, YouTube oferă o varietate incredibilă de informații în acest sens.

Deci, acesta este un loc minunat pentru a descoperi și experimenta muzica în toate formele sale. Nu te rezuma niciodată doar la o asculta și pune-ți în evidență propriile valori, întrucât acum ai toate motivele pentru care să-ți dorești să faci asta.

3. Ce content să faci pe YouTube + instrumentele de care ai nevoie

Dacă după informațiile de mai sus te-am convins și acum te gândești ce content să faci pe YouTube, înainte de toate, trebuie să-ți descoperi propria pasiune, iar acest lucru îți va garanta un conținut calitativ și urmărit de alți utilizatori. Poți încerca de la vlogguri de călătorie, în care să te filmezi în diferite colțuri ale lumii, la cele de gătit, în care să împărtășești rețete culinare cu toți pasionații, sau, de ce nu, videoclipuri muzicale. Dacă vrei să optezi pentru ultima opțiune, tot ce trebuie să faci este să-ți creezi un cont pe platformă, dar și să ai la îndemână instrumentele muzicale la care să cânți în mediul online.

Prima variantă pe care o vom lua în considerare sunt instrumentele cu clape, în cazul în care ești pasionat de ele și dorești să-ți duci visul la nivelul următor. Pianul digital sau sintetizatorul pot fi opțiuni excelente pentru a interpreta sau crea muzică pe YouTube, iar rezultatele bune nu vor întârzia să apară. 

3. Ce content sa faci pe YouTube - sintetizator

Pentru iubitorii de rock sau pentru cei care adoră muzica ceva mai puternică, o chitară electrică este esențială. 

3. Ce content sa faci pe YouTube - chitara electrica

Asigură-te că dispui de un instrument de calitate, dar și de un amplificator pentru chitară, pentru a obține sunetul dorit. Vei vedea faptul că acesta din urmă poate face o diferență uriașă între sunetul de bază și rezultatul final.
Când vine vorba de pasionații de ritmuri și de percuție, tobele sunt elementele cheie de care aceștia au nevoie. Ele pot oferi totuși o notă diferită și altor melodii, în care alte instrumente sunt vedetele, iar când vine vorba de videoclip, cu ajutorul lor poți realiza un adevărat spectacol.

3. Ce content sa faci pe YouTube - set tobe

Dacă vrei însă să creezi muzică electronică sau să adaugi armonii și efecte speciale în piesele tale, clapele cu aranjor sunt ideale. Acestea îți pot oferi extrem de multe posibilități sonore, iar dacă nu ești foarte sigur de modul lor de utilizare, cu siguranță că pe YouTube vei găsi un tutorial de interes în acest sens. 

Nu trebuie să uităm nici de chitara acustică, care este ideală pentru cei care preferă sunetele calde și naturale. Alege una cu un design interesant, care să fie însă și calitativă, pentru a te bucura, astfel, de cele mai bune rezultate finale. De asemenea, orice chitarist știe cât de importante sunt și piesele de schimb pentru chitară, care ajută la menținerea instrumentului în cea mai optimă stare și, implicit, la o funcționare cât mai corectă a sa. Cheile și alte componente trebuie înlocuite periodic, pentru a te asigura că sunetul este cel mai calitativ.

Cu toate aceste instrumente poți începe să creezi conținut muzical dorit pe YouTube. Nu uita faptul că pe lângă echipament, ai nevoie să livrezi un conținut cât mai dinamic și de interes, pentru a câștiga astfel audiență.

3. Ce content sa faci pe YouTube -  chitara acustica cu accesorii

Atunci când creezi conținut pe YouTube, la fel de important mai este și să respecți regulile și termenii de utilizare pe care le impune platforma, pentru a-ți menține canalul în bună stare și pentru a evita posibilele sancțiuni. Așadar, noi îți vom enumera câteva dintre aceste lucruri de care trebuie să ții constant cont.

În primul rând, evită să încarci conținut pentru care nu deții drepturile de autor sau permisiunea altor utilizatori, dacă este cazul. Folosește muzică, imagini și alte materiale în conformitate cu drepturile de autor sau alege conținut cu licență liberă sau pe cel creat de tine, după cum vorbeam și mai sus.

Mai mult, nu încărca conținut care ar putea fi considerat ofensator, vulgar sau ilegal. Poate fi vorba despre anumite videoclipuri în care să folosești limbaj obscen, să menționezi anumite lucruri ce vizează discriminarea, incitare la violență sau alte conținuturi de acest gen. În caz contrar, videoclipul nu doar că poate fi dat jos, însă poți primi și sancțiuni mai dure de la YouTube.

Respectarea acestor reguli, dar și a altora, este esențială, pentru a-ți menține canalul în bună stare pe YouTube și pentru a nu fi sancționat.

În concluzie, YouTube a devenit și a rămas în timp una dintre cele mai accesate platforme la nivel global. Oferă extrem de mult conținut interesant, iar partea cea mai bună este că tu însuți poți deveni un content creator. Tu ce părere ai despre YouTube?

Surse foto: mcmusic.ro, pexels.com, freepik.com

admin

Leave a Reply